za primer

Ponosna tinejdžerka ne dozvoljava da joj alopecija utiče na život: Ako ne želim da nosim periku, neću je nositi! (FOTO)

1
Lusi Bejfild, petnaestogodišnjakinja iz Njukasla na Tajnu, uspešan je model - u svakom smislu te reči. Ne samo što pozira profesionalnim fotografima nego je Lusi, zbog svog pozitivnog stava, pravi uzor.

 

foto: Profimedia

Kako Lusi ističe, ona ranije nije želela da nosi perike, ali se to promenilo.

 

- Znala sam da ću s perikom izgledati potpuno drugačije. Ali onda su devojčice u školi počele da prave lepe frizure i vezuju kosu, zbog čega sam poželela da ih probam - otkriva Lusi kada je počela da nosi perike.

 

U dvadesetim mu je ustanovljena teška bolest, a doktori nisu bili pozitivni: Glumac sada ima 55 godina, glumi i živi punim plućima (FOTO)

 

Ipak, iako oseća više samopouzdanja kada nosi periku, ona se ne plaši da u javnost izađe bez nje. Štaviše, ne nosi je stalno već samo onda kada oseti potrebu.

 

 

A photo posted by Lucy Bayfield (@xlucybayfield) on

 

- Ponekad mi je potrebno da odmorim skalp, pa ako ne želim da nosim periku, neću je nositi - kaže ona. - Ne razmišljam dvaput o tome.

 

Lusin otac Skot neopisivo je ponosan na svoju mezimicu jer bi, kako objašnjava, to bilo teško svakoj tinejdžerki, ali njegova Lusi uglavnom razmišlja o šminkanju i lako se nosi sa svojim stanjem.

 

foto: Profimedia

Volela bi da ima puno kose, ali hoda uzignute glave i pravi najbolje od najlošijeg", srećan je Skot.

 

 

makonda-tracker