konačno otkriveno

Živeli smo u zabludi: Evo šta se ZAISTA dešava sa našim telom kada večeramo posle 19 časova!

0
Kada vam neko kaže da je na dijeti, obično vam i kaže kako svoj poslednji obrok mora obavezno pojesti pre 18 ili 19 sati, jer sve iza toga goji, pa čak i mnogi sportisti žive u strahu kako će se sve što pojedu kasno uveče pretvoriti u masti i otići u salo jer se hrana neće razgraditi dok spavamo.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Neki zaista i izgube nekoliko kilograma nakon što odluče da ne jedu pre spavanja, a razlog tome je što jednostavno jedu manje. S druge strane, mnogi nesvesno nadoknade kalorije koje neće pojesti uveče i jedu više tokom dana i ne ostvare nikakve promene.

 

Ako jedete uveče ili neposredno pre spavanja nećete se ugojiti, ta hrana se neće automatski pretvoriti u masti i stvoriti nove masne naslage. Masne naslage nastaju kada jedemo ukupno više kalorija nego što trošimo, a nije važno u koje vreme ćemo ih uneti. Naš metabolizam i preko noći radi i razgrađuje hranu, a hrana koju smo pojeli pre spavanja će nas udebljati jedino ako je upravo to kalorijski višak. Dakle, važna je ukupna količina hrane koju jedemo.


Nikada ne podgrevajte sledećih 5 namirnica: Ova hrana nakon toga postaje otrovna
 

Ako trenirate uveče, vrlo je poželjno imati obrok nakon treninga kada su telu potrebni nutrijenti za adaptaciju nakon vežbanja, stoga slobodno možete pojesti tada i neki veći obrok koji će metabolizam dobro razgraditi i iskoristiti.

 

Devojke ipak NISU KRIVE što ne mogu da im odole: Evo zbog čega imamo neodoljivu potrebu za SLATKIŠIMA

 

Takođe, istraživanja pokazuju kako veliki obroci uveče pomažu da se dijeta lakše podnosi, manji je osećaj gladi i bolji i kvalitetniji san. Pripazite na ukupnu količinu hranu koju jedete u toku dana, a ako vam odgovora slobodno jedite veći obrok uveče bez straha od debljanja.

 

makonda-tracker