Mislite na vreme

Ovo svaka žena mora da zna: 7 najčešćih uzroka neplodnosti kod devojaka

0
Informišite se na vreme o svim uzrocima koji mogu izazvati komplikacije prilikom začeća...

 

foto: Profimedia
5. Trudnoća u poznim godinama

Starost žene može dosta uticati na probleme pri trudnoći. Nakon 35 godine, smanjuje se šansa za uspešan začetak bebe i u velikom broju slučajeva dolazi do komplikacija.Žena se rađa sa svim jajnim ćelijama koje će imati tokom života. U dvadesetim godinama 90% tih ćelija su zdrave, dok posle četrdesete godine, ostaje samo 10% ćelija koje i dalje služe ženi. Što duže čekate savršeno vreme za trudnoću, manje su šanse da ćete zatrudneti. Međutim, žene se danas često okreću metodi zamrzavanja jajnih ćelija, kako u kasnijim godinama ne bi imale prolema sa začećem.

Ginekolozi odgovaraju na sva pitanja koja ste se stideli da im postavite​​​​​​​

6. Težina žene

Gojaznost ili neuhranjenost jedan je od uzroka zbog kojeg mnoge žene ne mogu da ostanu u drugom stanju ili zbog kojieg dolazi do pobačaja.Ovulacija i mensturalni ciklus kod žena se neretko poremeti, ipak dovođenjem kilaže u normalu žene mogu da zatrudne bez bilo kakvih medicinskih intervencija.

7. Nepoznati uzroci

Kod 5 do 10% parova koji su imali problem pri začeću deteta svi testovi bili su u savršenom redu. Kod takvih slučajeva ne zna se pravi razlog neplodnosti, a način lečenja zavisi od starosti žene.Kod mlađih od 25 godina, uglavnom se primenjuje veštačka oplodnja i konzumacija lekova.

makonda-tracker