možete je naći skoro svuda

BARBI ČAJ pomaže da imate savršen ten i kožu: Biljka koje u Srbiji ima u izobilju je tajna perfektnog izgleda Margo Robi

0

Priča se da čaj od te biljke piju sve Barbike... 

 

 

Glumica Margo Robi za svoj izgled može da zahvali i ovom čaju
Glumica Margo Robi za svoj izgled može da zahvali i ovom čaju foto: Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Lepa glumica Margo Robi ovih dana je u centru pažnje, zbog glavne uloge u filmu Barbi. 

 

Film je Barbi je glavna tema u svim medijima koji se bave kinematografijom.

 

Uz celu pompu oko ovog ostvarenja, neizostavno je primetiti i da Margo zaista izgleda poptuno savršeno, kao prava Barbika. 

 

Ona trenutno važi za jednu od najlepših žena sveta, a mnogima je bila veoma interesantna njena ljubavna priča sa supugom, pošto se sve vreme, kako je rekla, plašila jedne stvari.

Njena nutrucionistkinja za film Barbi je otkrila da je za savršen izgled Margo, između ostalog, zaslužna i jedna dobro poznata namirnica u Srbiji. 

 

Naime, u okviru onoga što je sada popularno nazvano Barbi dijeta, Margo je i na ovoj namirnici bazirala ishranu tokom priprema za film.

No, uz sve to, još jedna stvar je jako bitna za njen izgled. To je čaj od čička. 

 

- Čaj od čička pomaže u ispiranju jetre, što kožu čini zdravijom jer proizvodi više glutationa koji doprinosi sjaju i blistavosti. Sve su Barbike pile taj čaj - otkrila je Jasmina Vico, nutrucionistkinja za film Barbi.

 

Ukoliko želite da probate ovaj čaj, kome neki već tepaju Barbi čaj - dobra stvar što čičak možete da nađete maltene bilo gde u Srbiji. Narodski rečeno, ima ga na svakom koraku.

 

Čičak je inače poznat po tome što neutralizuje štetno dejstvo slobodnih radikala i smanjuje mutacije ćelija. Takođe, koren ove biljke sadrži arktigenin i kvercitin - supstance koje poseduju antitumorna svojstva.

 

Kako se sprema čaj od čička?

 

Čičak u Srbiji možemo naći maltene na svakom koraku
Čičak u Srbiji možemo naći maltene na svakom koraku foto: Wagner Campelo / Shutterstock

Jednu supenu kašiku isitnjenog suvog korena čička prelijte sa 300 ml ključale vode. Kuvajte na vodenoj pari 30 minuta pa sačekajte 15 minuta da se ohladi. Preporuka je da uzmete čašu proceđenog čaja pre jela.

 

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker