pokušajte

Primenjujte ih redovno i neće biti razloga za BRIGU: 3 prirodna leka koji suzbijaju GLJIVICE NA NOKTIMA

0

Ukoliko mučite muku sa infekcijama koje utiču na izgled vaših stopala, isprobajte trikove koji vam mogu pomoći. 

foto: Shutterstock/smile23
foto: Shutterstock/smile23

Najbitnije je da svakodnevno pravilno perete stopala, ali je bitno i da ih dobro obrišete kako ne bi bile mokre pre nego što obujete čarape. Bitno je takođe da kupujete i kvalitetnu obuću kako vam se stopala ne bi znojila. 

 

Nekada ni ovo nije dovoljno da biste se rešili problema, te je potrebno da koristite neke lekove, ali postoje i neki prirodni načini koji vam mogu pomoći u borbi sa ovim problemima.

  • Kokosovo ulje

 

Ovo ulje je odlično za gljivice zato što prodire direktno do njih, a dobro je i za raznorazne infekcije. 

 

Kokosovo ulje koristite nakon pranja nogu sapunom, koje nakon toga mora da prosušite peškirom, a zatim celo stopalo premažite ovim uljem, a na mestima gde imate gljivice na noktima, tu stavite natopljen tupfer i pričvrstite ga flasterom. Ovaj postupak ponavljajte 2 puta dnevno. 

 

1 / 3 Foto: Shuterstock

 

  • Ulje pomorandže i čajevca

 

Ulje čajevca se koristi već dugo u borbi protiv raznih infekcija, a ulje pomorandže ove samo doprinosi jačini ovih lekovitih sastojaka odnosno imaju fungicidna svojstva. Međutim, ova ulja su jaka pa ih je dobro razblažiti sa maslinovim. 

 

Dakle promešajte 1 kašika ulja čajevca, pola kašike maslinovog ulja, pola kašike ulja pomorandže. Zatim natopite tupfer ovom smesom i pričvrstite ga za mesta koja su zaražena gljivicom. 

 

jabukovo sirće
foto: Profimedia
  • Soda bikarbona i jabukovo sirće

 

Sirćeta u sebi ima kiseline koje suzbija povoljno okruženje za razvijanje gljivica, a s druge strane soda bikarkabona ubija rast gljivičnih infekcija. 

 

Potrebno je da u lavor potpite noge i da sipate čašu sirćeta i u toj vodi držite noge 15 minuta. Nakon toga u čistu vodu naspite 5 kašika sode bikarbone i 15 minuta držite noge u njoj. Ponovite postupak ujutu i uveče dok gljivice ne nestanu. 

 

 

makonda-tracker