obratite pažnju!

Popijte 3 šolje dnevno i snizićete HOLESTEROL: Ovaj napitak pravi veliku promenu u vašem organizmu

0

Prema istraživanjima naučnika u svetu, došlo se do zaključka da konzumiranjem napitka koje ima u sebi i masti, ali i proteine možemo uspeti da se rešimo problema koji imamo. 

foto: Shutterstock/Andrey_Popov
foto: Shutterstock/Andrey_Popov

Vremenom, ako postoje visoke vrednosti LDL, holesterol se tako nagomilava u krvi i stvara masne naslage koje otežavaju njen protok, pri čemu se otvara prostor za povećanje rizika od moždanog i srčanog udara i vaskularne demencije. 

 

Kako bi ovaj problem što pre sprečili, neophodno je da se vaša ishrana uravnoteži, da ima malo zasićenih masti, posebno se to preporučuje osobama s avispkim holesterolom. U vezi sa ovim, preporučuje se da se kravlje mleko zameni ovsenim jer će to da znatno da pomogne u snižavanju holeserola u krvi. 

 

  • Pijte 3 šolje dnevno!

 

Sprovedeno je istraživanju u Univerzitetu u Lundu, pri čemu je praćano 66 muškaraca koji imaju visok holesterol, ali im je pet nedelja davano ovesno mleko da konzumiraju. na osnovi rezultata zaključeno je da 3 čaše dnevno, što je 750 ml snižava holesterol za 3-5 procenata. 

 

Kako je navela i Britanska fondacija za zdravlje srca, ovseno mleko sadrži beta-glukane koji će da pomognu u održanju normalnog holesterola. Npr. jedna čaša ovsenog mleka sadrži 1 g beta-glukana, dok jedna činija 2 g beta-glukana. 

 

Tako da ovesno mleko koje nije zaslađeno može biti dobar saveznik u borbi sa visokim holesterolom jer u sebi ima malo masi, a ujedno sadrži i proteine. 

 

 

 

makonda-tracker