MOĆ PRIRODE

Muči vas uporan ŠLAJM i hronični kašalj? Prirodni melem od 3 sastojka ― na bazi livadskog meda će učiniti da prodišete

0

Izbegnite upalu pluća uzrokovanu šlajmom koji ne možete da iskašljete, a mi vam donosimo jednostavan recept - melem koji ćete stavljati kao oblogu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sezona prehlada, infekcija, virusa, kao i novi omikron soj korona virusa doneli su nam i jake respiratorne tegobe koje ponekad mogu biti i praćene šlajmom, upornim kašljem i iritacijima, te je važno da u svom domu imate posebne obloge koji će vam dodatno ublažiti tegobe.

 

Pored prepisanih medikamenata možete napravite obloge od ova 3 moćna prirodna sastojka koje su koristili naci preci od davnina.

 

Sastojci:

 

domaći - livadski med

hladno ceđeno maslinovo ulje

brašno

 

kašalj, suv kašalj, koronavirus, korona virus, korona-virus, virus korona, simptomi virusa korona
foto: Shutterstock

Priprema je veoma jednostavna, bitno je da bude dobar razmer, te u dubukoj teglici pomešajte 3 kašike meda, 2 kašike brašna i 5 kašika maslinovog ulja. 

 

Pripremite tanku gazu, pa preko toga namašite sloj melema, pa stavite na prsa. Ostavite da prenoći, a nakon tuširanja, ponovite postupak. Iskašljavanje će biti pojačano tokom prva tri dana, a potom ćete osetiti olakašanje u plućima i grlu.

 

Pored ovog melema možete koristiti i čaj od crnog luka, koji spada u top 10 "prirodnih lekova" za ove tegobe.

 

Zbog čega je livadski med najcenjeniji po mišljenju pčelara?

 

Pun je vitamina, mineralnih materija ili eteričnih ulja. Livadski med se vrca krajem avgusta od biljaka koje cvetaju od ranog proleća, kao što su maslačak, bela rada, žalfija, ljubičica, majčina dušica, kantarion, hoću neću ali i od cvetova stabala jabuke, šljive, trešnje. Zbog toga što potiče od livadskog cveća, neretko se naziva i cvetni med, piše Agroklub.

 

med, zdravlje
foto: Profimedia

 

 

 

 

 

makonda-tracker