dar prirode

Otekline, ciroza, masna jetra mogu napraviti ozbiljan problem u organizmu: Biljni ČAJ koji sprečava moguće tegobe

0

Ruski travari preporučuju ovaj lekoviti napitak koji može sprečiti bolesti jetre, a možete ga pripremiti na veoma jednostavan način.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko imate genetske predispozicije za bolesti jetre, a niste na vreme vodili računa o konzumiranju alkoholnih pića, pravilnoj ishrani, moguće je da već osećate neke tegobe u vezi sa ovim veoma moćnim organom.

 

Jetra  je odgovorana za varenje hrane, kao i eliminaciju toksičnih supstanci iz tela, pored brojnih drugih važnih uloga. Ona pomaže u zaštiti našeg organizma od infekcije, skladišti energiju, što je čini važnim organom za mnoge aspekte zdravlja, piše Atlas.rs

 

Kako biste prevenirali oboljenja jetre i ublažili postojeće tegobe, ovaj lekoviiti, biljni čaj će vam mnogo pomoći, kažu travari iz Rusije.

 

Recept za masnu jetru, sklonu cirozi i oteklinama.

 

150 grama sveže nane

150 grama smilja

100 grama korijandera

 

Pomešati sveže biljke, usitnjene, staviti ih u teglu, a potom kašiku sipati u ključalu vodu. Nakon par minuta isključite ringlu i ostaviti poklopljeno 40 minuta. Pijte lekoviti čaj dva puta dnevno pre obroka. Možete ga terapijski piti dva meseca, do prvih rezulatata.

 

Kafa, Čaj, Kod kuće, Sreća
foto: Shutterstock

Problemi sa jetrom se mogu manifestovati na ove načine:

 

Žućkasta koža i beonjače očiju (žutica)

Hronični umor

Bol i otok u stomaku 

Edem ili otok nogu i članaka

Neobjašnjiv svrab kože

Tamna boja urina

Bledo bela stolica ili krvava 

Mučnina i povraćanje

Gubitak apetita

 

Nemojte zanemarivati nijedan od ovih simptoma, a nakon konsultacije sa lekarom, možete krenuti put zdravlja i sa alternativnim rešenjima.

 

kafa, srce, čaj
foto: Profimedia

 

makonda-tracker