jednostavno je

Skoro BESPLATNI, a deluju BRZO: 7 prirodnih načina da se što pre oslobodite MODRICA

0

Evo kako da ubrzate oporavak nakon što na koži nastane ljubičasti trag

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Modrice na koži su posledica neke vrste traume ili povrede kože zbog koje je došlo do pucanja krvnih sudova. One obično prolaze same posle izvesnog vremena, ali postoje sitnice kojima možemo ubrzati oporavak.

 

  • Terapija ledom


Nanesite led na bono mesto odmah nakon povrede kako biste rashladili krvne sudove i smanjili protok krvi delu tela. Tako će modrica biti i manje vidljiva i otok će biti manji.


Držite led deset minuta, pa odmorite 20, pa opet stavite led i tako naizmenično.

 

 

  • Terapija toplinom


Topla obloga, sasvim suprotno od hladne, povećava protik krvi i ubrzava cirkulaciju, što će pomoći da se krvni sudovi "raščiste" na mestu stvaranja modrice, kao i da se mišići opuste i bol umanji.

 

  • Vitamin C


Ovaj vitamin ima antiupalno dejstvo i pomaže u zaceljivanju rana, može se naći u kremama, serumima i gelovima, ali i i piti kao suplement. U svakom slučaju, pomoći će vam da se brzo rešite modrice, a idealno je da i pijete suplement i mažete neki preparat s vitaminom C lokalno.

 

  • Ananas


Protolitički enzim bromelain, koji se može naći u ananasu, pomaže da modrica brž prođe, a može se konzumirati kroz ovu voćku ili piti u obliku suplementa.

 

  • Krema s vitaminom K


Budući da je vitamin K ključna supstanca u sprečavanju zgrušavanja krvi, on će biti efikasan i protiv modrica, što je dokazano u jednoj studiji Škole medicine Univerziteta u Majamiju 2002. godine. Dovoljno je da mažete modrice ovom kremom dvaput dnevno, nežnim pokretima.

 

  • Pritisak


Stavite zavoj na modricu kako biste izvršili pritisak na tkiva i sprečili curenje iz krvnih sudova, a to će smanjiti i otok i ublažiti bol.

 

  • Aloe vera


Ova biljka poznata je po antizapaljenskom i analgetičkom dejstvu, a preporučuje se gel od aloe vere.

 


 

makonda-tracker