icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

arsen je prisutan

NIKADA NE DOZVOLITE DA VODA ZA KAFU ILI ČAJ KLJUČA NEKOLIKO PUTA: Evo koje opasnosti po zdravlje može imati!

Podeli:

Zato je bolje da tu vodu prospete, umesto da je popijete.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Neretko nam se dešava da u žurbi dok pripremamo kafu ili čaj ostavimo vodu na ringli da nekoliko puta proključa, ali je ta navika veoma loša po zdravlje.

 

Stručnjaci kažu da čak i zdravi minerali iz nje na ovaj način postaju štetni, što se jasno vidi na primeru kalcijuma koji ovako stvara kamenac. Zato je bolje da tu vodu prospete, umesto da je popijete kao kafu ili čaj.

 

čaj
foto: Shutterstock

 

Istraživanja pokazuju da se duplim kuvanjem arsen, nitrati i fluor iz vode povećavaju, što nikako nije dobro za naš organizam. Svetska zdravstvena organizacija upozorava da je upravo najveća opasnost u takvoj vodi za piće visoka količina arsena, jer dovodi do trovanja, problema sa organima za varenje, dijabetesom i kardiovaskularnim bolestima.

 

Manje je poznato da visoka temperatura nitrate pretvara u nitrozamine, koji su kancerogeni i naročito se obrušavaju na jajnike, creva, bešiku.

 

 

Inicijalizacija u toku...