godinama grešimo

NE ZNOJITE SE SAMO NA JEDNOM MESTU, ZAR NE? Evo gde sve osim pazuha treba staviti dezodorans

0

Većina dezodorans naprska ili namaže stik samo ispod pazuha, što je velika greška

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ispod grudi


Žene, naročito one koje imaju bujnije poprsje, muke muče sa znojenjem u ovom delu tela, posebno u letnjim mesecima. Imajte na umu da bi uvek trbalo odabrati proizvod bez aluminijuma jer je daleko bezbedniji.


Po stopalima


Ljudi koji su dugo obuveni odlično znaju koliko je neprijatan osećaj oznojenih stopala — neretko i po više puta, a njihovu svežinu možete produžiti ukoliko ih tretirate dezodoransom i ostavite da se prosuše pre obuvanja čarapa.

 


Na unutrašnjoj strani butina


Bez obzira na to nosite li suknju ili pantalone, ovaj deo tela može se iritirati usled trenja prilikom hodanja i znojenja, a to je posebno slučaj kod korpulentnijih ljudi. Zato vam možete pomoći dašak dezodoransa u ovom delu tela, ali pripazite da on ne dođe u kontakt s genitalnom regijom.


Za ubod komarca


Ukoliko koristite onu nezdraviju varijantu dezodoransa, tj. onaj koji je na bazi aluminijum-hlorida, to nije dobra vest, ali može biti prva pomoć u slučaju ujeda komarca ako baš nemate ni kockicu leda ni neki preparat koji se primenjuje u ovim slučajevima. On će brzo umanjiti crvenilo i svrab, ali se trudite da ne koristite često ovaj trik i, naravno, da pronađete neku alternativu bez aluminijuma.

 

 

makonda-tracker