oprez!

AKO IMATE OVAKVE TORBE, NOSITE NA RAMENU LEGLO ZARAZE: Dve stvari u ženskoj tašni su prljavije i od ve-ce šolje!

0

Verovali ili ne, ženska torbica može biti prepuna bakterija

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ženska torba sadrži više bakterija od prosečnog toaleta, a dva najprljavija predmeta u njoj imaju ih više od daske za toalet!

 

Kožne torbe su najprljavije, jer je tekstura kože dobra za razvoj i rast bakterija, navode naučnici koji preporučuju ženama da redovno peru ruke, piše Mondo. Kožne torbe su problem jer se teško i čiste, dezinfekcione maramice sa alkoholom ne bi trebalo koristiti jer isušuju i oštećuju kožu.

 

Kada zavirite u torbu, novčanik je verovatno predmet koji najčešće dodirujete, a iako biste pomislili da je papirni novac najprljaviji u njoj, nije.

 

Kartice za plaćanje su prljave jer ih dodirujemo, spuštamo na aparate, dajemo prodavcima u ruku i "provlačimo" kroz uređaj, a nikada ih ne čistimo.

 

mini haljina, kratka haljina, letnja haljina, crvena torba, torba, tašna, starke, patike, suknja, bela suknja, bela haljina, noge
foto: Shutterstock

Druga najprljavija stvar je krema za ruke, ili lice, ukoliko je imate u torbi. Kada je upotrebite, namazanim rukama ćete je zatvoriti i ostaviti tragove masnoće na njoj, na koju će se potom lepiti bakterije. A onda ćete je ponovo dodirnuti, i tako ukrug...

 

 

makonda-tracker