nije šala

SVAKI DAN OVAKO UGROŽAVATE SVOJE ZDRAVLJE: Ove sitnice NI U KOM SLUČAJU ne smete da držite u kupatilu!

0

Budite vrlo oprezni — svakodnevno koristite predmete koji su možda puni bakterija i buđi.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Istraživanja su pokazala da jedna osoba prosečno u kupatilu provede pola sata dnevno, ali navodno smo previše opušteni u ovoj prostoriji, pa u njoj držimo i nešto čemu tu nije mesto...


Četkice za šminku


Dobro je poznato da je veoma važno pažljivo brinuti o higijeni četkica za šminkanje, a jednako je važno da ih držite u bilo kojoj drugoj prostoriji osim u kupatilu! Vlada i topao vazduh, naime, pospešuju razvoj buđi i raznih bakterija, koje se potom četkicom prenose na kožu, pa je pametnije da četkice držite u fioci.

 


Četkice za zube


Iako je kupatilo najočiglednije mesto za čuvanje četkica za zuba, budite vrlo, vrlo oprezni! One bi trebalo da budu što dalje od ve-ce šolje, a poželjno je da, ako ih već držite u kupatilu, budu u ormariću koji se zatvara vratancima. Uz to, ključno je da ih u čaši okrenete tako da vrh s dlačicama dobro osuši nakon upotrebe.

 

pasta za zube, četkica za zube
foto: Profimedia

Parfemi, kreme


Verovali ili ne, čak i odlično zatvoreni kozmetički proizvodi su ugroženi u vlažnom i toplom kupatilu jer takav vazduh može negativno da utiče na njihov sastav!


Kućni ogrtači i peškiri


Svaki put kada se tuširate vrućom vodom, para se uvlači i u peškire i slične predmete u kupatilu, što ih stvara vrlo pogodnim za razvoj bakterija i buđi, koji potom dospevaju do vašeg tela. Umesto u kupatilu, mudrije je da ih držite čak i u ormanu.

 

 

makonda-tracker