dobro je!

SRPSKI GRAD VODI U BORBI PROTIV KORONE: Već tri dana su NEGATIVNI svi testirani, ukida se vanredna situacija!

0

Na teritoriji celog Moravičkog okruga epidemiološka situacija se smiruje.

foto: Shutterstock, Shutterstock
foto: Shutterstock, Shutterstock

Gradski štab za vanredne situacije Grada Čačka, usled smirivanja epidemiološke situacije, na današnjoj sednici doneo je odluku da se ukine vanredna situacija na teritoriji tog grada, a na predlog Radnog tima za praćenje širenja virusa korona, rekao je Tanjugu gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

 

Todorović je kazao da je ta odluka doneta jer se na teritoriji celog Moravičkog okruga epidemiološka situacija smiruje, i u tom smislu naveo da je od 16. avgusta u proseku po dva prijema u Opštoj bolnici u Čačku, a oko sedam prosečno na otpustu, dok od 202 testirana Čačanina u prethodna tri dana nijedan nije pozitivan na virus korona.

 


Ukidanjem vanredne situacije, stvara se mogućnost da se bazeni na otvorenom stave u funkciju, kao i kupališta, uz obavezno pridržavanje mera distance, nošenja maski, dezinfekcije, a što se tiče ugostiteljskih objekata oni su vraćeni na redovni režim rada, do 24.00 sata, odnosno vikendom do 01.00 čas posle ponoći.

 

foto: Shutterstock

Na predlog Zavoda za javno zdravlje i Radnog tima mi smo ukinuli vanrednu situaciju, ali ostaju sve one mere koje je preporučila Vlada Srbije — distanca, nošenje maski, uključujući i nove da se kulturni i javni događaji u zatvorenom ograniče na 500 ljudi uz poštovanje svih zaštitnih mera —  kazao je Todorović.

 

Gradonačelnik Čačka je podsetio da su vanrednu situaciju uveli 3. jula, takođe, na predlog Radnog tima jer su imali oko 200 pacijenata u bolnici u Čačku.

 

 

makonda-tracker