oprezno!

RUSKI MINISTAR ZDRAVLJA UPOZORIO: Ovi lekovi su OTROVNI i NIKAKO se ne smeju uzimati za prevenciju KORONE!

0

Ruski ministar zdravlja je još istakao da ove lekove treba primenjivati samo pod lekarskim nadzorom.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

"Antimalarijski lekovi su se pokazali kao efikasni u lečenju Kovida-19, ali oni ne spašavaju živote", izjavio je ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško za rusku televiziju „Prvi kanal“, prenosi Sputnjik.

 

Muraško je još dodao da je važno u kojoj fazi je lečenje ovakvim preparatima započeto, jer postoji nekoliko šema primene ovih lekova i ostalih antivirusnih preparata.

 

Pored toga, naglasio je on, obavljaju se laboratorijska ispitivanja da bi se stekao uvid u to koji od preparata zaustavlja replikaciju. Trenutno ima dovoljno kandidata, uključujući one registrovane, koji su dokazano bezbedni.

 

foto: Profimedia


Ruski ministar zdravlja je još istakao da ove lekove treba primenjivati samo pod lekarskim nadzorom.

 

- Ovi lekovi su ipak otrovni i nikako se ne smeju uzimati preventivno - upozorio je Muraško.

 

On je još dodao da kada je reč o poreklu virusa, većina stručnjaka podržava verziju o prirodnom poreklu virusa Kovid-19 i nema razloga sumnjati u to.

 

- Mišljenja ima mnogo. Trenutno se ipak većina slaže da je u pitanju prirodni virus, koji se prilagodio uslovima direktne interakcije s osobom, tako da u ovom momentu ne vidim razloga da se u to sumnja - zaključio je ruski ministar zdravlja.

 

***

 

Ukoliko ste propustili, pročitajte uputstvo za pravilno pranje ruku, da li je bolje koristiti tečni ili čvrsti sapun, koja su pravila nošenja zaštitne maske, zašto je važno da što pre prestanete da pušite i kako dezinfikovati mobilni telefon.

 

Važno je da znate i kako ojačati imuni sistemmože li rakija zaista da pomogne u prevenciji, kako sami uništavamo svoj imunitet i kako razlikovati alergiju od simptoma virusa korona.

 

#OstaniKodKuće

 

 

makonda-tracker