MISLITE NA SEBE

BEZ PROBLEMA DO SAVRŠENOG ZDRAVLJA: Sledite ove navike svakog dana i oduševićete se rezlutatima!

0

Praznici polako prolaze a sa njima i obilne trpeze koje nisu prijatelji našeg zdravlja

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Detoksikacija organizma ne podrazumeva samo izbacivanje određenih namirnica iz ishrane nego i ostalih negativnih stvari koje utiču loše na naše telo, ali i um. Želite li 2020. godinu započeti na najbolji način te godinu provesti puni energije, optimizma i pozitive? Usvojite navike uz koje vam "stroga" detoksikacija neće više ni trebati.

 

Toksini nakupljeni u telu mogu jelovati poput stega koji nas sprečava da u potpunosti iskusimo život i iz njega izvučemo najviše. Štetne stvari koje se talože u telu ne utiču samo na naše fizičko već i na mentalno zdravlje, a da toga nismo ni svesni. Čak i ako se hranite zdravo i redovno vežbate, toksine ne možete izbeći jer oni dolaze i iz zagađenog zraka, a toksične mogu biti i neke navike koje imamo, pa čak i ljudi iz naše blizine.

 

Zato je preporučljivo periodično pročišćavati telo i um, a početak godine odlično je vreme za detoksikaciju. Imamo dovoljno motivacije jer smo završili s obilnom trpezom, još smo dovoljno odlučni držati se novogodišnjih odluka i imamo želje sve ono što se proteklih nedelja nakupilo u nama izbaciti i godinu započeti sveži i pročišćeni.

 

foto: Profimedia



Uz ove opšte zdravstvene koristi, detoksikacija će učiniti i sledeće:


- stomak vam više neće biti (toliko) nadut posle jela
- nećete više toliko žudjeti za slatkim jer vam jednostavno više neće trebati
- jasnije ćete se fokusirati na stvari i ciljeve koje želite postići
 

 

Usvojite ove navikei detoksikacija vam više neće ni trebati.

 

Pijte vodu s limunom i đumbirom


- topla voda
- sok polovine limuna
- malo đumbira

 

Vežbajte  (ono što vam najviše odgovara)


Fizičkaaktivnost ne mora biti naporna i teška da biste osetili rezultate. Naravno da se za veće promene treba i više potruditi, ali i najjednostavnije vežbe razgibavanja i rastezanja učiniće razliku. Pronađite aktivnost koja vam najviše odgovara. Za nekoga će to biti joga, nekome pilates, teretana, aerobik, neka borilačka veština, ples – osluškujte potrebe svoga tela i krećite se.

 

Tuširajte se naizmenično vrućom i hladnom vodom


Ovakav način tuširanja biće najučinkovitiji nakon aktivnosti jer će se na taj način detoksikacija nastaviti. Hladan tuš pomaže u smanjivanju stresa i poboljšanju cirkulacije. Vrući tuš pak otpušta napetost i zatvor te pomaže da bolje spavate. Namestite tuš na toplinu vode malo jaču nego što biste inače, a zatim namestite tuš na najhladnije na 30 sekundi. Tuširajte se tako pet minuta menjaj vruću i hladnu vodu.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker