PROVERITE ZDRAVLJE

Ni dijeta ni fizička aktivnost ne mogu da vam pomognu: Zbog ovih problema nemate ravan stomak (FOTO)

0

Ponekad su razlozi zbog kojih ne možete skinuti salo sa stomaka mnogo komplikovaniji nego što se to čini na prvi pogled. Čak i kada vežbate i pazite na ishranu postoje faktori koji će to otežati

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Postoji čak deset dobrih razloga zašto se neki ljudi nikako ne mogu rešiti "šlaufa" oko struka, a ne radi se o prejedanju i neaktivnosti.

 

Učiteljica joge Libi Limon i fitness stručnjaki Lusi Miler objasnile su o čemu se radi i kako jednom zauvek stanjiti struk bez obzira o kom uzroku nagomilavanja masnih naslaga se radi.

 

Ovo mogu biti krivci:

 

1. Stres

Jedan od većih uzroka gomilanja masnih naslaga je upravo stresan život i svakako bi bilo dobro pokušati se opustiti koliko god je to moguće.

 

-Kortizol, hormon stresa, ima veliku ulogu u taloženju masnoća na trbuhu.

 

Stres može nastati iz brojnih razloga, kao što su emocionalna iscrpljenost, konflikti na poslu, problematične ljubavne veze itd. Rešavajte se stresa jogom - objašnjava Libi Limon.

 

Dodaje da je kod stresa dobro praktikovati meditaciju, i to svaki dan. Joga pomaže u izbacivanju stresa, zaustavlja negativne misli i puni čoveka pozitivnom energijom.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker