iz ličnog iskustva

Mesec dana nije pila ništa osim vode: Rezultati su je prenerazili

0

Svakoga dana slušamo i čitamo o tome da je voda najzdravije piće. I uopšte ne sumnjamo da je to tačno. Lično iskustvo jedne dame koja mesec dana nije pila ništa osim vode će vas ohrabriti da i vi uradite isto

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada ste poslednji put popili late ili koka-kolu? Jutros? Lakše je reći nego učiniti, a najteže je steći novu naviku - i piti više vode.

Da postoji veliki broj zdravstvenih prednosti koje donosi voda, Kris Bejli saznala je tk kada je odlučila da mesec dana vodom zameni sve ostale tečnosti.

Evo njenih zapažanja:

Unosićete manje kalorija

Ukoliko popijete šolju čaja sa šećerom, unećete oko 30 kalorija. Sa jutarnjom mokom dobićete oko 250 kalorija, dok pola litra koka-kokle sadrži 210 kalorija. A voda? Nula kalorija! I očigledno će vaš organizam biti bolje hidriran.

 

Suzbićete apetit

Voda će vam suzbiti apetit. Zapravo više nećete biti gladni, već samo žedni.
Mozak će vam raditi bolje
Mozak čini 75-85 procenata vode. Kada pijete više vode, vaš mozak radi srećno, imaćete bolju koncentraciju i veći nivo energije. Dakle, ako imate ispit iz matematike, budite hidrirani.

 

Evo da li je obična voda ZAISTA zdravija od gazirane?



Uštedećete novac

Nećete biti samo zdraviji, već će i vaš novčanik biti deblji.

 

Ubrzaćete metabolizam

Kada ujutru na prazan stomak popijete vodu, ubrzaćete metabolizam. Istraživači su otkrili da samo 500 ml vode ubrzava metabolizam za 30 odsto i kod muškaraca i kod žena. Ukratko, ako započenete dan čašom vode, dobićete motore za ceo dan.

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

makonda-tracker