Nije važno samo šta jedemo, već i kada konzumiramo određene namirnice. Pogledajte šta se jede i ne jede na prazan stomak...
CRVENO VOĆE, JABUKE i KRUŠKE
Slično kao i slatkiši, i voće naglo povećava nivo insulina u našoj krvi, zato ga nikako ne bi trebalo jesti za doručak.
JAJA
Istraživanje je pokazalo da jaja za doručak mogu znatno da umanje našu potrebu za kalorijama kasnije tokom dana, što je dobro ukoliko želite da smršate.
PARADAJZ
Visok nivo taninske kiseline u paradajzu može da uzrokuje želudačni čir.
LUBENICA
Lubenica za doručak će vam obezbediti dovoljnu količinu tečnosti za početak dana, ali pazite da ne preterate i da ne pojedete količinu koja ne može da stane u jedan dubok tanjir.
ZELENE PAPRIKE I ZELENO POVRĆE
Ovo povrće može da izazove gorušicu, ako ga jedete na prazan stomak, ali i grčeve i bolove u stomaku.
BOROVNICE
Nemaju mnogo šećera, a odličan su izvor gvožđa, regulišu krvni pritisak, povoljni utiču na memoriju i ubrzavaju metabolizam.
BANANE
Mogu naglo da povećaju nivo magnezijuma, što je veoma štetno za naše srce.
HLEB OD CELOG ZRNA
Karbohidrati i druge korisni sastojci u hlebu od celog zrna su višestruko dobri za naš organizam, naročito ako na taj način započnemo dan.
LJUTO
Ljuta hrana na prazan stomak može ozbiljno da iritira naš stomak i da naglo povisi količinu kiseline.
Šta vi jedete za doručak? Pišite nam u komentarima...