Nije važno samo šta jedemo, već i kada konzumiramo određene namirnice. Pogledajte šta se jede i ne jede na prazan stomak...
![foto: Shutterstock](/data/images/2016/10/12/14/139615_shutterstock-315826106_ff.jpg?ver=1497703813)
OVSENA KAŠA
Odlično jelo za početak dana, dakle za prazan stomak, zašto što stvara zaštitni sloj koji želudac čuva od loših kiselina.
Tajni sastojak za savršeni doručak: Jedna kašičica rešenje je ta sve ženske probleme (FOTO)
PECIVO
Često ga jedemo za doručak i ne znamo koliko je to štetno zato što hrana koja sadrži kvasac iritira naš stomak, a može i da izazove nadutost i da oteža varenje.
HELJDA
Odličan izvor proteina, gvožđa i vitamina, ne opterećuje stomak i zato se preporučuje konzumiranje na prazan stomak.
SLATKIŠI
Unošenje slatke hrane na prazan stomak naglo povećava nivo insulina u krvi, a od toga mogu da stradaju mnogi naši unutrašnji organi, pre svega pankreas.
KAČAMAK
Odličan je za prazan stomak zato što čisti naš stomak od toksina, teških metala i nomralizuje crevnu mikrofloru.
JOGURT I MLEČNI PROIZVODI
Mlečni proizvodi čine dobro našem organizmu samo ako ih unosimo zajedno sa nekom drugom hranom, jer prazan stomak uništava sve što valja u jogurtu, mleku, siru.
PŠENIČNE KLICE
Dve kašike ovih klica obezbeđuju našem organizmu oko 15 odsto dnevno potrebne količine vitamina E, kao i oko 10 odsto dnevno potrebne količinie folne kiseline. Međutim, da bi naš organizam bio u stanju da iz pšeničnih klica iskoristi ono najbolje, potrebno je da ih jedemo na prazan stomak.
Nastavak na sledećoj strani.