Nije važno samo šta jedemo, već i kada konzumiramo određene namirnice. Pogledajte šta se jede i ne jede na prazan stomak...
OVSENA KAŠA
Odlično jelo za početak dana, dakle za prazan stomak, zašto što stvara zaštitni sloj koji želudac čuva od loših kiselina.
Tajni sastojak za savršeni doručak: Jedna kašičica rešenje je ta sve ženske probleme (FOTO)
PECIVO
Često ga jedemo za doručak i ne znamo koliko je to štetno zato što hrana koja sadrži kvasac iritira naš stomak, a može i da izazove nadutost i da oteža varenje.
HELJDA
Odličan izvor proteina, gvožđa i vitamina, ne opterećuje stomak i zato se preporučuje konzumiranje na prazan stomak.
SLATKIŠI
Unošenje slatke hrane na prazan stomak naglo povećava nivo insulina u krvi, a od toga mogu da stradaju mnogi naši unutrašnji organi, pre svega pankreas.
KAČAMAK
Odličan je za prazan stomak zato što čisti naš stomak od toksina, teških metala i nomralizuje crevnu mikrofloru.
JOGURT I MLEČNI PROIZVODI
Mlečni proizvodi čine dobro našem organizmu samo ako ih unosimo zajedno sa nekom drugom hranom, jer prazan stomak uništava sve što valja u jogurtu, mleku, siru.
PŠENIČNE KLICE
Dve kašike ovih klica obezbeđuju našem organizmu oko 15 odsto dnevno potrebne količine vitamina E, kao i oko 10 odsto dnevno potrebne količinie folne kiseline. Međutim, da bi naš organizam bio u stanju da iz pšeničnih klica iskoristi ono najbolje, potrebno je da ih jedemo na prazan stomak.
Nastavak na sledećoj strani.