stručnjaci preporučuju

Nikad ne biste pomislili da ćete ovako izgubiti kilograme: Evo zbog čega treba da doručkujete čokoladnu tortu!

0
Da li ste ikada pomislili kako bi bilo dobro da ujutro doručkujete poveći komad čokoladne torte? Nemojte da se osećate krivim, smešnim ili blesavim - imamo sjajne vesti za vas!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Poznato je da je doručak najvažniji obrok u toku dana, neki ga zovu i Božjim darom ljudima, a većini je glavna asocijacija na prvi obrok omlet sa sirom i šunkom, piše Stil. 

 

Ali, šta ako za doručak pojedete nešto slatko? A pritom ne mislimo na voće i keks?

 

Naime, Liz Moskov, ekspert za modernu ishranu i kulinarstvo rekla je da će čokoladna torta biti doručak budućnosti, prenosi Food Bussines News.

 

Ako jedete ovo, napadi gladi vas GARANTOVANO zaobilaze: Revolucionarno otrkiće nutricionsite

 

Nekoliko studija do sada je pokazalo da niste uradili ništa loše ako ste za doručak jeli tortu, jer to ima i benefite po zdravlje, a možete čak i da izgubite kilograme!

 

Naučnici sa univerziteta u Tel Avivu otkrili su da jedenje torte za doručak, pored proteina i ugljenih hidrata, može da spreči žudnju za slatkišima u toku danu. Oni su otkrili i da je jutro idelano vreme za parče torte, jer je tada metabolizam najbrži i ostaje vam ceo dan da sagorite kalorije koje ste uneli.

Tokom studije koja je trajala 32 nedelje, 193 gojaznih osoba bilo je podeljeno u dve grupe.

 

foto: Shutterstock

Jedna grupa je za doručak jela obrok sa 300 kalorija i malo ugljenih hidrata, dok je druga grupa za doručak imala jelo od 600 kalorija, uključujući i čokoladnu tortu. Čitavog dana jeli su obroke sa jednakim brojem kalorija.

 

Na polovini studije, obe grupe izgubile su u proseku 15 kilograma po čoveku, ali na kraju studije usledio je pravi šok - grupa koja je jela niskokaloričan obrok, vratila je u proseku 10 kilograma, dok je grupa koja jela tortu uz doručak izgubila još 15 kilograma!

 

Rezultati vam se sigurno neće svideti: Zašto ne treba jesti banane za doručak

 

Profesor Danijela Jakubovic, vođa studije, otkrila je da su ljudi koji su jeli niskokalorični doručak bili lošije raspoloženi nakon prvog obroka, a kasnije su imali jak nagon za slatkišima, zbog čega su ih krišom jeli.

 

foto: Profimedia

Takođe, stručnjaci kažu da čokolada za doručak jača vaš mozak i pomaže da on bolje radi tokom celog dana. Druga studija utvrdila je da čokolada popravlja memoriju, koncentraciju, apstraktno mišljenje i kognitivne funkcije.

Ipak, ne smete da preterujete.

 

Kilimandžaro će vas oboriti s nogu: Preukusni fil i još lepša i mekanija čokolada (RECEPT)

 

Ako budete uz doručak jeli više od jednog parčeta torte svakog dana, na kraju ćete imati više štete nego koristi.

makonda-tracker