hrana koju ćete obožavati

NE GOJE čak ni kada se jedu kasno uveče: Jedite ih kad god želite i koliko god želite

0
Često dobijamo savete o hrani koju nikako ne smemo da jedemo pre spavanja, ali jeste li znali koje je namirnice dobro jesti pre nego što utonete u san? U nastavku pročitajte koje su to namirnice koje možete da jedete u bilo koje doba dana, a pogotovo pre spavanja
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Trešnje

Ovo voće jedan je od retkih namirnica koje sadrže melatonin, hormon koji reguliše naš biološki sat. Tokom noći nas tera na spavanje, a nedostatak melatonina tokom dana dovodi nas u stanje “budnosti”. Zbog toga se pre spavanja slobodno prepustite uživanju u trešnjama.

 

Ćuretina

Sadrži aminokiselinu triptofan, zaslužnu za to što često zaspite ispred televizora. Triptofan obično podstiče na spavanje, pa je ćuretina dobar odabir namirnice koju možete pojesti pre spavanja. Uživajte u ćurećim prsima sa povrćem ili sendviču sa ćuretinom i pecivom sa žitaricama.

 

Do sada ste verovali da su nezdrave, a od sada ćete ih jesti svakog dana: Otkrivena najveća zabluda o masnoj hrani

 

Žitarice sa složenim ugljenim hidratima

Namirnice pune jednostavnih ugljenih hidrata (razni keksevi i kolači) nisu dobar izbor jela pre spavanja, ali zato su žitarice sa složenim ugljenim hidratima pun pogodak. “Quinoa”, ječam, heljda, samo su neke od žitarica koje možete konzumirati, a odličan izbor su i pahuljice sa složenim ugljenim hidratima.

Slobodno ih kombinujte sa mlekom koje (poput ćuretine) sadrži triptofan i poboljšava san.

 

Nastavak teksta pročitajte na narednoj strani...

 

 

makonda-tracker