hrana koju ćete obožavati

NE GOJE čak ni kada se jedu kasno uveče: Jedite ih kad god želite i koliko god želite

0
Često dobijamo savete o hrani koju nikako ne smemo da jedemo pre spavanja, ali jeste li znali koje je namirnice dobro jesti pre nego što utonete u san? U nastavku pročitajte koje su to namirnice koje možete da jedete u bilo koje doba dana, a pogotovo pre spavanja
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Trešnje

Ovo voće jedan je od retkih namirnica koje sadrže melatonin, hormon koji reguliše naš biološki sat. Tokom noći nas tera na spavanje, a nedostatak melatonina tokom dana dovodi nas u stanje “budnosti”. Zbog toga se pre spavanja slobodno prepustite uživanju u trešnjama.

 

Ćuretina

Sadrži aminokiselinu triptofan, zaslužnu za to što često zaspite ispred televizora. Triptofan obično podstiče na spavanje, pa je ćuretina dobar odabir namirnice koju možete pojesti pre spavanja. Uživajte u ćurećim prsima sa povrćem ili sendviču sa ćuretinom i pecivom sa žitaricama.

 

Do sada ste verovali da su nezdrave, a od sada ćete ih jesti svakog dana: Otkrivena najveća zabluda o masnoj hrani

 

Žitarice sa složenim ugljenim hidratima

Namirnice pune jednostavnih ugljenih hidrata (razni keksevi i kolači) nisu dobar izbor jela pre spavanja, ali zato su žitarice sa složenim ugljenim hidratima pun pogodak. “Quinoa”, ječam, heljda, samo su neke od žitarica koje možete konzumirati, a odličan izbor su i pahuljice sa složenim ugljenim hidratima.

Slobodno ih kombinujte sa mlekom koje (poput ćuretine) sadrži triptofan i poboljšava san.

 

Nastavak teksta pročitajte na narednoj strani...

 

 

 

foto: Profimedia

Banane

U sebi imaju magnezijum i kalijum koji opušta mišiće, a sadrže i dobre ugljene hidrate koji će vam pomoći da zaspite.

 

Evo šta će vam se desiti ako svakog dana jedete JAJA

 

Krompir

Ova sjajna namirnica sadrži kompleksne ugljene hidrate koji podstiču san, kalijum koji opušta mišiće, niskokalorična je namirnica i ne sadrži masti, zbog čega je idealna za obrok pre spavanja.

makonda-tracker