blagodeti za naš organizam

Ako svakoga dana jedete med i susam, desiće se OVO! (RECEPT)

0
Mešavinom ova dva sastojka dobija se nešto veoma korisno za zdravlje čoveka.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Svima su dobro poznate prednosti meda, dok je susam biljka koja se u ishrani koristi već veoma dugo. Zajedno, med i susam čine prave blagodeti za naš organizam, tako što mnoge boljke efikasno umiruju ili leče.Toliko je zdrava ova mešavina da svaki novi dan treba započeti kašičicom meda i susama.

 

Ukusni brauni od kestena bez brašna, preliven tamnom čokoladom

 

Seme susama uzgaja se već više od pet hiljada godina. Drevna oblast Mesopotamije bila je prvo mesto gde je naveliko gajena ova moćna biljka, a zatim se njena kultivacija proširila i na ostatak sveta.

 

S druge strane, med kao najvažniji pčelinji proizvod, poznat je u ljudskoj ishrani još od praistorijskog doba. Mešavinom ova dva sastojka dobija se nešto veoma korisno za zdravlje čoveka. U davna vremena, ova kombinacija je korišćena da pomogne ženama kako bi poboljšale funkcije svojih reproduktivnih organa, kao i libido.

 

Torta od prženica: Pravi kraljevski doručak (RECEPT)

 

Sada je sasvim jasno da med i susam daleko prevazilaze ova dejstva.

Med i susam, udruženi u jedinstvenu smesu, predstavljaju odličan izvor: gvožđa, mangana, magnezijuma, kalijuma, kalcijuma, natrijuma ifosfata, omega 3 i omega 6 masnih kiselina.

 

Kada je reč o vitaminima, susam sadrži one iz grupe A, B i E.

Konzumiranjem ova dva sastojka zajedno, mogu se ublažiti bolovi u stomaku, a odličan je i najefikasniji lek kod menstrualnih bolova. Zbog značajnog sadržaja gvožđa, susam se preporučuje ženama za bolje cikluse.

 

Posni sirovi slatkiš koji se lako priprema: Ljubitelji pomorandži, oduševićete se!

 

Med i susam imaju u sebi jednak procenat kalcijuma koji utiče na zdravlje kostiju. Redovna upotreba ove smese u ishrani može da pomogne pri očuvanju kostiju kako organizam stari.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker