rešite se nelagodnosti

Lako, ukusno i veoma efikasno: Evo kako da ishranom smanjite znojenje u letnjim mesecima

0
Znojenje je zdrav i prirodan proces, ali zbog pojačanog znojenje tokom leta verovatno se često osećate neugodno. Predlažemo vam fantastičan način da pomoću prirodnih namirnica rešite ovaj problem.
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Znojenje je prirodan process kojim naše telo izbacuje toksine, a ono što izaziva neprijatan miris jesu bakterije, koje se hrane tim toksinima.

 

5 razloga zašto je znojenje dobro

 

Kako biste smanjili neugodne mirise na potpuno prirodan način, bez upotrebe dezodoransa i drugih kozmetičkih preparata, morate voditi računa o nivou pH kože, odnosno čitavog organizma, a to se postiže ishranom.


Održavajući pH nivo kože izbalansiranim je suštinski i najvažnije u borbi protiv znojenja, jer bakterije ne podnose bazno okruženje.

 

Na koji način pobediti znojenje?

 

Možete probati s jabukovim sirćetom, stopostotno organskim, koji ćete nanositi ispod pazuha, kako bi ste smanjili znojenje, tj. oterale bakterije i sprečile neprijatne mirise. Pored jabukovog sirćeta, u područje ispod pazuha možete utrljati sodu bikarbonu.

 


Takođe, važno je i održavanje pH ravnoteže celog organizma, što će se pozitivno odraziti i na pH nivo vaše kože. Izbacite so, začinjenu hranu, cigarete, kafu, gazirane sokove i alkohol. Neka se vaša ishrana bazira na što više svežeg voća i povrća, a što je sve veoma lako izvodljivo tokom letnjih meseci.

 

Tri domaća preparata protiv znojenja koji će rešiti vaše probleme


Ako jedete začinjenu hranu, vaše će telo reagovati isto kao što reaguje i na vrućinu. Telu je potrebno da se rahladi. A kako će se rashladiti? Da, naravno, pomoću znojenja!

 

Napor koji je organizmu potreban da svari začinjenu i masnu hranu, dovešće do preteranog znojenja. Otrovi iz industrijske hrane, kao i iz začina moraju se izbaciti iz organizma i to putem znojenja. Ovakva hrana povećava kiselost organizma, i eto bakterija, kao i neprijatnih mirisa.


Prestanite da se znojite, počnite da živite


Ako povećate baznost vašeg tela, pomoću voća i povrća, citrusnog voća, kao i limunade, smanjićete znojenje, kao i neprijatne mirise.

makonda-tracker