ŠTA SVE NE ZNAMO
Bogata je i mineralima: kalijumom, fosforom, kalcijumom i gvožđem.
SAZNANJA KOJA ŽIVOT ZNAČE
Koristi se kod upale jajnika i tada je treba konzumirati u velikim količinama.
Recept:
Potaž od bundeve
SASTOJCI:
- 20 g pinjola
- 500 g bundeve
- 15 badema
- ½ kore od mandarine
- ½ praziluka (samo beli deo)
- manja glavica crvenog luka
- velika šargarepa
- 3 čena belog luka
- veliki krompir
- 1 kocka za supu (bistra, ili pileća)
- grančica svežeg ruzmarina
- muskatni orah
- čili
- kari
- korijander
- mleveni šareni biber
- veza svežeg peršuna
- so
- vegeta
- 100 g pavlake
- malo svežeg bosiljka
- dvopek
PRIPREMA:
. U tiganju na malo maslinovog ulja izdinstati praziluk, crni luk, šargarepu i paštrnjak i mešati dok ne puste sokove.
Na šporet staviti 3 dl vode u nju ubaciti badem i pustiti da prokuva.
Glumica voli da svojoj ćerki priređuje razna iznenađenja, a nedavno je ispričala kako se ona najviše raduje prazniku Noć veštica.
Piše: Ksenija Konić