Gastro

Bundeva mala tajna dugovečnosti

0
Većina onih koji se razumeju u kuvanje i zdravu ishranu, znajući šta znači voditi računa o kvalitetu namirnica koje unosimo u organizam, nazvali bi bundevu čistim zlatom
Foto: Shutterstock, Profimedia
Foto: Shutterstock, Profimedia




ŠTA SVE NE ZNAMO

Bogata je i mineralima: kalijumom, fosforom, kalcijumom i gvožđem.
 
SAZNANJA KOJA ŽIVOT ZNAČE


Koristi se kod upale jajnika i tada je treba konzumirati u velikim količinama.



Recept:

Potaž od bundeve



SASTOJCI:
  • 20 g pinjola
  •  500 g bundeve
  •  15 badema
  •  ½ kore od mandarine
  • ½ praziluka (samo beli deo)
  •  manja glavica crvenog luka
  •  velika šargarepa
  •  3 čena belog luka
  •  veliki krompir
  •  1 kocka za supu (bistra, ili pileća)
  •  grančica svežeg ruzmarina
  •  muskatni orah
  • čili
  •  kari
  •  korijander
  •  mleveni šareni biber
  •  veza svežeg peršuna
  •  so
  •  vegeta
  •  100 g pavlake
  •  malo svežeg bosiljka
  •  dvopek

PRIPREMA:

. U tiganju na malo maslinovog ulja izdinstati praziluk, crni luk, šargarepu i  paštrnjak i mešati dok ne puste sokove.

Na šporet staviti 3 dl vode u nju ubaciti badem i pustiti da prokuva.



Glumica voli da svojoj ćerki priređuje razna iznenađenja, a nedavno je ispričala kako se ona najviše raduje prazniku Noć veštica.

Piše: Ksenija Konić
makonda-tracker