Kuvar Gordon Remzi otkriva kako da pripremite savršena jaja na oko.
Jaja predstavljaju jedan od najčešćih izbora za doručak, a možete ih spremiti na više načina. Bilo da se odlučite za kajganu, jaja na oko ili kuvana jaja, nećete pogrešiti i na pravi način ćete započeti dan.
Međutim, kao i za sve, i u pripremi jaja postoje neke cake iskusnih majstora koji ipak poznata jela pripremaju na malo drugačiji način.
Kuvar Gordon Remzi je otkrio jednostavan trik koji će jaja na oko pretvoriti u spektakularno jelo, a sve što vam je potrebno jeste jedan dodatni sastojak.
Kuvar je objavio video na TikToku, Remzi je obećao gledaocima "jaja prste da poližeš", a tajna je veoma iznenađujuća.
U tiganj na malo ulja je potrebno da se stavi i jedan veći komad maslaca.
Potom, savetuje da razbijete jaja na ravnoj površini i stavite u tiganj.
Odmah ih začinite solju ili biberom
- Kad maslac zameni, samo pomerite tiganj u smeru kazaljke na satu i taj penasti maslac predivno ispeče belanca - rekao je kuvar koji ima Mišelinovu zvezdicu.
- Kada ih tako okrenete, penasti maslac gotovo preplavi središte jajeta. Savršeno prženje jaja prava je umetnost. Volim da su ivice hrskave i da je celo belance besprekorno pečeno - dodao je Remzi.
Zašto je dodavanje maslaca tako važno? Pre svega, ovaj sastojak jajima daje sočnost i bogat ukus koji ih pretvara u pravi specijalitet.
Osim ukusa, maslac čini čuda i za teksturu. Zahvaljujući njemu, ivice postaju savršeno hrskave, dok žumance ostane "tečno", belance je mekano i u potpunosti pečeno.
BONUS VIDEO
Recept - Jaja na oko sa pavlakom (KURIR TV)





