Pita hleb sa jajima, svežim povrćem i feta sirom je najbolji početak da započnete dan.
Ako volite da dan započnete ukusnim i zdravim doručkom, ovo je pravi recept za vas.
Jednostavan i brz doručak koji će biti gotov za samo 10 minuta kombinuje sveže povrće i feta sir sa zatarom.
Sastojci:
- 1/4 šolje seckanog krastavca
- 1/4 šolje seckanog paradajza
- 1 kašika izmrvljenog feta sira
- 3/4 kašičice zatara (ili začina po izboru)
- 1 kašičica ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2 velika jajeta
- 1 pita hleb od celog zrna pšenice
Priprema:
Uposudi pomešajte iseckani krastavac i paradajz, izmrvljenu feta sir i 1/2 kašičice zatara ili nekog drugo začina, pa dobro izmešajte.
Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacite dva jaja, jedno po jedno. Poklopite i pustite da se prže oko dva minuta dok se belanca "ne stegnu".
Potom skinite poklopac i pržite dok ivice ne postanu hrskave.
Preko jaja pospite preostali deo zatara.
Podelite pita hleb na pola, pa ubacite u svaku polovinu jaje, a onda i po polovinu smesa krastavaca, paradajza i fete.
BONUS VIDEO
NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA MESOM I PALAČINKE! Sin Dejan umalo da osvojio 10.000 dinara u najzabavnijoj kulinarskoj emisiji!




