Mnogi imaju muke prilikom čišćenja nara, ali to u stvari veoma lako.
Sok od nara vas može zaprljati, a kako vas tako i vašu kuhunju i sto. To je svakako nešto što biste voleli da izbegnete
Neki ljudi ga preseku na pola kroz sredinu i koriste drvenu kašiku da izbiju seme, odnosno arile iz nara.
Ovaj metod nije nešto posebno efikasan, pošto može biti prilično neuredno, a na kraju se mogu napraviti i modrice na plodu, posebno ako je zreo i sočan.
A kako je najbolje i najlakše očistiti nar?
Ako želite da napravite sok od arilusa nara, stavljajte šolju po šolju arila u blender, da bi se lakše "razbio" plod. Zatim gumenom lopaticom progurajte sok kroz fino sito.
Nemojte da mešate preterano, pošto ako to radite na kraju ćete sve izmešati i sa gorkim delom ploda.
Dodajte šećer do željenog nivoa slatkoće, a možete da računate da će dva velika nara uglavnom dati otprilike jednu šolju soka.
Takođe, imajte na umu da i kora od nara može biti veoma korisna, tako da ne morate da je bacate.
Bonus video: