Jelovnik Ane Ivanović i recepti koje i vi možete da pripremite
Bivša teniserka Ana Ivanović odavno je prestala profesionalno da se bavi sportom, ali zato uživa u ulozi mame tri dečaka. Ana i njen suprug Bastijan Švajnštajger nedavno su dočekali trećeg sina, a privatni život i intimu vešto kriju od očiju javnosti.
Ipak, neke trenutke Ana rado deli na društvenim mrežama, a među njima jesu i zdravi recepti, namirnice i omiljeni jelovnici. Često sa pratiocima na Instagramu podeli šta jede, koje namirnice bira, a jednom prilikom je objavila i kakvu večeru sprema za sinove.
Njeni sinovi često jedu ribu, tikvice, jaja.
Riba koja dominira na tanjiru njenih sinova takođe je i njen omiljeni izbor: losos.
— Moj omiljeni doručak je avokado i tost sa poširanim jajima, a kao prilog, dimljeni losos ili spanać — rekla je jednom prilikom.
Iako skup, losos se smatra jednom od najhranljivijih namirnica na našoj planeti. Ova super zdrava riba bogata je antioksidansom astaksantinom, i odličan je izvor visokokvalitetnih proteina, vitamina i minerala. Posebno ga na listi zdravih namirnica izdvajaju omega-3 masne kiseline.
Tu su i druge zdrave varijante za doručak, poput kaša i smutija.
— Ako sam u žurbi, pravim proteinski smuti sa bananom, bademovim ili kokosovim mlekom (u zavisnosti od toga šta imam), proteinskim prahom i matcha prahom ili cimetom, malo lanenog semena i maslacem od badema — kaže Ana.
Ana obavezno jede sveže voće, povrće, žitarice, proteine, koštunjavo voće, akai bobice.
Evo jednog specijalnog recepta iz Anine kuhinje, koji njena deca obožavaju:
Hleb sa tikvicama i bananama
Sastojci:
- 1 šolja speltinog brašna
- 1 šolja integralnog pšeničnog brašna
- 2 šolje tikvica, izrendanih
- 3 zrele banane, izgnječene
- 2 jaja
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 1 kašičica sode-bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
Priprema:
Sjedinite sve sastojke i dobro ih izmešajte da dobijete ujednačenu masu. Sipajte u kalup i pecite na 180 stepeni Celzijusa 50-60 minuta, u zavisnosti od jačine rerne.