zdravo, ukusno, nutritivno bogato

Kako se HRANE njeni i Bastijanovi sinovi? Omiljeni RECEPTI i neizostavne namirnice sa jelovnika Ane Ivanović

0

Jelovnik Ane Ivanović i recepti koje i vi možete da pripremite

šta jedu ana ivanović, bastijan i njihovi sinovi?
šta jedu ana ivanović, bastijan i njihovi sinovi?foto: Printscreen/Instagram/anaivanovic

Bivša teniserka Ana Ivanović odavno je prestala profesionalno da se bavi sportom, ali zato uživa u ulozi mame tri dečaka. Ana i njen suprug Bastijan Švajnštajger nedavno su dočekali trećeg sina, a privatni život i intimu vešto kriju od očiju javnosti.

 

Ipak, neke trenutke Ana rado deli na društvenim mrežama, a među njima jesu i zdravi recepti, namirnice i omiljeni jelovnici. Često sa pratiocima na Instagramu podeli šta jede, koje namirnice bira, a jednom prilikom je objavila i kakvu večeru sprema za sinove.

 

 

Njeni sinovi često jedu ribu, tikvice, jaja.

 

Riba koja dominira na tanjiru njenih sinova takođe je i njen omiljeni izbor: losos.

 

— Moj omiljeni doručak je avokado i tost sa poširanim jajima, a kao prilog, dimljeni losos ili spanać — rekla je jednom prilikom.

 

 

Iako skup, losos se smatra jednom od najhranljivijih namirnica na našoj planeti. Ova super zdrava riba bogata je antioksidansom astaksantinom, i odličan je izvor visokokvalitetnih proteina, vitamina i minerala. Posebno ga na listi zdravih namirnica izdvajaju omega-3 masne kiseline.

 

Tu su i druge zdrave varijante za doručak, poput kaša i smutija.

 

 

— Ako sam u žurbi, pravim proteinski smuti sa bananom, bademovim ili kokosovim mlekom (u zavisnosti od toga šta imam), proteinskim prahom i matcha prahom ili cimetom, malo lanenog semena i maslacem od badema — kaže Ana.

 

Ana obavezno jede sveže voće, povrće, žitarice, proteine, koštunjavo voće, akai bobice.

 

na aninom meniju uvek su sveže i zdrave salate
na aninom meniju uvek su sveže i zdrave salatefoto: Printscren/Instagram/AnaIvanović

Evo jednog specijalnog recepta iz Anine kuhinje, koji njena deca obožavaju:

 

Hleb sa tikvicama i bananama

 

Sastojci:

 

  • 1 šolja speltinog brašna
  • 1 šolja integralnog pšeničnog brašna
  • 2 šolje tikvica, izrendanih
  • 3 zrele banane, izgnječene
  • 2 jaja
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 1 kašičica sode-bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile

 

Priprema:

 

Sjedinite sve sastojke i dobro ih izmešajte da dobijete ujednačenu masu. Sipajte u kalup i pecite na 180 stepeni Celzijusa 50-60 minuta, u zavisnosti od jačine rerne.

 

 

makonda-tracker