MOĆ PRIRODE

Štite od moždanog udara, tumora, holesterola, krvarenja: Evo zbog čega su URME najzdravije voće na svetu!

1

Svakog jutra dan započnite moćnim plodovima, koji će vam promeniti zdravstveni status.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ubrzan način života iziskuje obroke van obilja doma, koji se neretko svode na brzu hranu, konzervirane namirnice, unos trans masti i veštačkih šećera, a oni izazivaju višak kilograma, loš holesterol, kiselost oragnizma, loše varenje, anksioznost.

 

No, priroda nam je omogućila raznolike plodove tokom cele godina, a na nama je da je osluškujemo i svom telu damo ono što će ga načiniti snažnim i zdravim.

 

Pored banana, kajsija, jabuka, trešanja, snažan antioksidans su i moćne urme, koje možete pronaći tokom čitave godine u supermarketima, a konzumacija ove vitaminske bombe je lek za čitav organizam.

 

Urma, Urme
foto: Profimedia

 

Urme su idealan izvor gvožđa, sadrže lutein i zeaksantin, koji štite makulu,  oka, zaustavljaju dijareju i obnavljaju crevnu floru, ublažavaju krvarenje nakon porođaja, sprečavaju pojavu i rast tumora, snižavaju holesterol, pomažu kod mršavljenja, štite od moždanog udara, a neretko ih nazivaju i hranom za mozak, jer sadrže fosfor, ali i fluor koji štiti zubnu gleđ od karijesa.

 

Prirodni šećeri će vam podići energiju, a urme se koriste i kao afrodizijak, usled smanjene potencije.

 

Doručak započnite ovsenom kašom, sa dodatkom nekoliko urmi i lešnikovim mlekom. Već nakon nekoliko dana ćete osetiti poboljšanje i energičnost.

 

 

 

makonda-tracker