ZDRAVLJE

ELIKSIR MLADOSTI I VITALNOSTI: Svako jutro na prazan stomak uzmite MED i TOPLU VODU, kako biste oporavili organizam!

0

Imuni sistem postaće jači Med je bogat antioksidansima i sadrži antibakterijska svojstva koja pomažu u jačanju imunološkog sistema.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Topla voda i med mogu da smanje umor i povećaju vitalnost tela. Ova kombinacija je idealna za sve koji žele da povećaju svoju fizičku izdržljivost i nivo energije.

 

Ne moramo puno da govorimo o vodi i koliko je bitno piti dovoljno tečnosti. Med je pak prepun nutrijenata, antioksidansa i drugih stvari isceljujućeg dejstva, te donosi brojne zdravstvene benefite za koje mnogi ne znaju. I kad spojimo ove dve moćne supstance, možemo da poboljšamo svoje zdravlje, ali i da sprečimo pojavu bolesti.

 

Smanjiće se nadutost Ukoliko imate problema s nadutošću i gasovima, šolja ovog napitka će neutralisati gasove u vašim crevima. Osetićete olakšanje u tren oka.

 

Imuni sistem postaće jači Med je bogat antioksidansima i sadrži antibakterijska svojstva koja pomažu u jačanju imunološkog sistema. Bićete otporniji na infekcije uzrokovane mikroorganizmima kao što su bakterije, gljivice i brojni virusi.

 

foto: Profimedia

 

Toksini će nestati iz tela Med i voda su dobitna kombinacija da se iz tela rešite svih štetnih nakupljenih stvari. Recite zbogom otrovima, a poželite dobrodošlicu detoksu. Za bolje rezultate dodajte i nekoliko kapi limuna.Koža će postati lepša Med je prirodan antioksidans koji regeneriše i hrani kožu. Ona tako postaje čistija, mekša i lepša. Zahvaljujući delovanju vitamina E koji sadrži, med sprečava štetno delovanje slobodnih radikala i ima zaštitnu antioksidativnu ulogu. Osim toga, med koži daje sjaj, elastičnost i veću kompaktnost.

 

Kilogrami će se brže istopiti Znamo, prvo ste pomislili na šećer. Da, šećer je prisutan u medu, ali je totalno drugačiji od belog šećera. Ovaj prirodni šećer pomoći će vam da utolite želju za slatkim.

 

Med takođe, stvarajući termogeni učinak - ubrzava metabolizam. To znači da poboljšava cirkulaciju koja malo povećava vašu telesnu temperaturu, pomažući vam da sagorite masnoće bez puno truda.

 

foto: Shuterstock

Bolno glro vas neće više mučiti Postoji razlog zašto je čaj s medom omiljen napitak tokom hladnih dana - pomaže da se ublaže bolovi u grlu i olakša gutanje. Med je prirodno sredstvo koje štiti respiratorni sistem.

 

Sprečićete rizik od bolesti srca Flavonoidi i antioksidanti u medu takođe su prilično korisni u sprečavanju i smanjenju rizika od srčanih bolesti. Istraživanja su pokazala da med usporava proces oksidacije lošeg holesterola u krvi - što može štetno da deluje na naše srce.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker