brzo i efikasno

NISTE BILI PAŽLJIVI I UMAZALI STE NAMEŠTAJ? Najbrži trikovi za uklanjanje LAKA za nokte sa svih površina!

0

Neretko se dešavaju ovakvi pehovi, a vi morate odmah reagovati

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nemojte koristiti aceton za uklanjanje laka sa drvenih površina, jer on može napraviti više štete nego koristi.

 

Mrlju pošpricajte lakom za kosu, pa je nakon dvadesetak sekudni obrišite. Proces ćete možda morati da ponovite nekoliko puta, ali je on daleko najbolji i najsigurniji način da lak uklonite sa drvenih površina.

 

Verovatno jedan od najčešćih problema, kada su u pitanju mrlje od laka za nokte - garderoba. Aceton može da "pojede" boju sa pojedinih vrsta tkanine, zato nemojte da rizikujete. Najbolje je da, kao i kod prethodnog slučaja, koristite lak za kosu. Ako ni to ne uspe sleduje hemijsko čićšenje.

 

Ukoliko ste bili u žurbi nalakirali kosu, rešenje je prilično jednostavno: ukoliko je mrlja vlažna, tretirajte je acetonom. Ukoliko se osušila, na nju nanesite maslinovo ulje ili regenerator te lagano trljajte dok se komadi laka ne skinu.

 

foto: Profimedia

Kada lak za nokte završi na tepihu, ukoliko je u pitanju svetlija ili bela boja, najbolje je da koristite aceton

 

Zagasite boje bi mogle reagovati sa acetonom pa je najbolje da koristite ili medicinski alkohol ili lak za kosu: sredstvo nanesite na mrlju te je nakon pola minuta uklonite tapkanjem papirnim ubrusima ili sunđerom. Proces ćete možda morati da ponavite nekoliko puta.

 

 

makonda-tracker