Ne peče se, pravi se za brzo, a teško da ćete naći ukusniji način da iznenadite goste i porodicu.
Internet je prepun recepata za brzinske poslastice koje ne uzimaju mnogo vremena i truda, a one koje se ne peku su definitivno na samom vrhu pretrage, piše Stil.
Zato smo za vas danas pronašli i odabrali čokoladnu keks tortu koja se ne peče, a savršeno će uspeti čak i onome ko nikad u životu nije pravio nikakvu poslasticu, jer je proces pripreme veoma jednostavan!
Zasucite rukave, pripremite sledeće sastojke i pripremite ovu tortu idealnu za vrele letnje dane i iznenadne goste!
Sastojci: 800 g keksa, 100 g oraha, 200 g šećera, 60 g kakaa, 240 ml vode, 150 g putera, kašičica ekstrakta vanile, 120 ml slatke pavlake, 120 g mlečne ili čokolade za kuvanje.
Priprema
Sav keks izlomiti i ostaviti u većoj posudi. Propržiti orahe oko 5 minuta, povremeno mešajući, pa dodati u izlomljeni keks.
U šerpi izmešati šećer i kakao, pa dodati vodu uz neprestano mešanje. Dobro sjediniti da se dobije jednolična smesa, pa dodati puter i staviti na ringlu da se puter rastopi i dobro sjedini sa smesom. Biće potrebno 7-8 minuta kuvanja na srednjoj temperaturi.
Ohladiti 10-15 minuta, dodati ekstrakt vanile. Promešati, pa preliti preko izlomljenog keksa pomešanog sa orasima.
Nastavak na sledećoj strani.