Toliko je ukusna, da ćete je sigurno praviti ponovo
Ova torta idealna je za svaku svečanu priliku, ali kada je pravite za voljenu osobu, obavezno je pravite u obliku srca!
Sastojci za koru: 10 belanaca, 10 kašika šećera, 2-3 kašike džema od kajsija, 200 g seckanih oraha.
Satsojci za fil: 10 žumanaca, 10 kašika šećera, 2 kesice pudinga od vanile, šećera po uputstvu za puding, 1 l mleka, 4 kašike griza, 2 kašike brašna, 375 g maslaca, 200 g mlevenih oraha, 10 iseckanih krem bananica, 2-3 kesice šlaga.
Priprema: 1. Umutite belanca sa šećerom i dodajte džem od kajsija. Podmažite pleh, pospite ga seckanim orasima i prespite masu za koru. U rernu zagrejanu na 150 stepeni stavite da se peče oko 40 minuta, piše Stvarukusa.rs.
Lagana, kremasta i čokoladna: Napravite tortu pahuljicu (RECEPT)
Umutite žumanca sa šećerom i skuvajte na pari dok varjača ne ostavi trag. Skuvajte i puding sa 1/2 l mleka. U preostalo mleko stavite 4 kašike griza i 2 kašike brašna, pa i to skuvajte da bude kao kačamak.
Umućena žumanca, puding i griz sjedinite, ohladite, dodajte umućeni maslac. Podelite fil na dva dela. U prvi deo dodajte mlevene orahe, u drugi krem bananice. Ispečenu koru prevrnite, tako da orasi budu odozgo, prvo stavite fil s orasima, zatim sa bananicama. Na kraju premažite celu tortu umućenim šlagom i ukrasite po želji.