prste da poližete!

Brzi slatkiš za zauzete domaćice: Najobičniji keks + jednostavan fil = torta iz snova svih sladokusaca (RECEPT)

0

Ne peče se, pravi se za brzo, a teško da ćete naći ukusniji način da iznenadite goste i porodicu.

foto: Youtube printscreen / Home Cooking Adventure
foto: Youtube printscreen / Home Cooking Adventure

 

Internet je prepun recepata za brzinske poslastice koje ne uzimaju mnogo vremena i truda, a one koje se ne peku su definitivno na samom vrhu pretrage, piše Stil.

 

Zato smo za vas danas pronašli i odabrali čokoladnu keks tortu koja se ne peče, a savršeno će uspeti čak i onome ko nikad u životu nije pravio nikakvu poslasticu, jer je proces pripreme veoma jednostavan!

 

Najkremastija torta koja će postati stalna poslastica na vašoj trpezi: Napravite tortu ljubavno gnezdo (RECEPT)

 

Zasucite rukave, pripremite sledeće sastojke i pripremite ovu tortu idealnu za vrele letnje dane i iznenadne goste!

 

Sastojci: 800 g keksa, 100 g oraha, 200 g šećera, 60 g kakaa, 240 ml vode, 150 g putera, kašičica ekstrakta vanile, 120 ml slatke pavlake, 120 g mlečne ili čokolade za kuvanje.

 

Priprema

 

Sav keks izlomiti i ostaviti u većoj posudi. Propržiti orahe oko 5 minuta, povremeno mešajući, pa dodati u izlomljeni keks.

 

foto: Youtube printscreen / Home Cooking Adventure

U šerpi izmešati šećer i kakao, pa dodati vodu uz neprestano mešanje. Dobro sjediniti da se dobije jednolična smesa, pa dodati puter i staviti na ringlu da se puter rastopi i dobro sjedini sa smesom. Biće potrebno 7-8 minuta kuvanja na srednjoj temperaturi.

 

foto: Youtube printscreen / Home Cooking Adventure

Ohladiti 10-15 minuta, dodati ekstrakt vanile. Promešati, pa preliti preko izlomljenog keksa pomešanog sa orasima.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

 

foto: Youtube printscreen / Home Cooking Adventure

Dobro izmešajte da se krem svuda rasporedi, pa sipajte u pleh ili neku dublju posudu, kako biste mogli da oblikujete poslasticu.

 

foto: Youtube printscreen / Home Cooking Adventure

To uradite kašikom ili špatulom, pa kad ste oblikovali, poklopite posudu sa tortom i ostavite da odstoji u frižideru pola sata do sat vremena.

 

foto: Youtube printscreen / Home Cooking Adventure

Pre nego što ćete tortu izvaditi iz frižidera, stavite slatku pavlaku da provri, pa njom prelijte čokoladu.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

 

foto: Youtube printscreen / Home Cooking Adventure

Ostavite da odstoji tako jedan minut, pa počnite da mešate dok se dobro ne sjedini.

 

foto: Youtube printscreen / Home Cooking Adventure

Izlijte smesu na tortu.

 

foto: Youtube printscreen / Home Cooking Adventure

Premažite tortu ovom smesom i stavite da se hladi u frižideru bar 3-4 sata pre služenja.

 

foto: Youtube printscreen / Home Cooking Adventure

Poslastica je gotova!

 

foto: Youtube printscreen / Home Cooking Adventure

 

makonda-tracker