icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

TURSKI RUČAK IZ RERNE

Šehzade kebab: Vaša nova omiljena kombinacija zapečenog povrća, mesa i začina

Podeli:

Ovo jelo ostaviće poseban utisak na sve vaše ukućane i drage goste, posle prvog zalogaja...

foto: Youtube screenshot
foto: Youtube screenshot

Sastojci:

 

1 kg teletine od buta


5 patlidžana


2 glavice luka


4-5 komada dugačkih zelenih papričica


5-6 čenova belog luka


biber


tucana paprika


1 kašika paradajz pirea


2 paradajza


ulje


so

 

Priprema:

 

Meso iseći na kockice, staviti u lonac (može i ekspres), naliti vodom da ogrezne pa staviti da se kuva i polako skidati penu, piše Lepa i srećna. Potom poklopiti i kuvati desetak minuta. Patlidžan oljuštiti, iseći na kockice i oko 20 minuta držati u slanoj vodi, ocediti, dobro osuštiti na papirnom ubrusu i ispržiti na dosta ulja.

 

Može da priušti sebi bogatu trpezu, ipak njegovo omiljeno jelo je iz siromašne kuće: Turski Bred Pit otkriva RECEPT za najukusniju čorbu (FOTO)

 

U drugoj šerpi na 3 kašike ulja propržiti seckani luk, u njega dodati iseckanu papričicu, biber i tucanu papriku, a pred sam kraj i kuvano meso. U zemljanu činiji ređati patlidžan i mešavinu s mesom, izmešati pažljivo, odozgo poređati zelene papričice i kriške paradajza. Paradajz pire razmutiti čašom vode i time preliti jelo. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok paradajz i paprika ne budu pečeni.

Inicijalizacija u toku...