Ideja za ukusan obed

Turski Bred Pit bosanskih korena kuva ZA VAS: Tarhana kakvu voli zgodniša Kivanč Tatlitug

0
Plavoooko-plavokosi truski glumac bosanskih korena osvojio nas je kao Mehmet u seriji "Gumuš", a onda rasplakao ulogom nesrećno zaljubljenog Behlula u "Zabranjenom voću"...

 

Tarhana čorba

 

A post shared by Kıvanç Tatlıtuğ (@tatlitug) on

Sastojci:

 

Pola čaše suve tarhane


Čaša hladne vode


Kašika paradajz pirea


Puna kašika maslaca


Kašičica nane


Aleve paprike i soli po ukusu


7 čaša tople vode

 

Priprema:

 

U dublju činiju staviti tarhanu, preliti je čašom hladne vode, dobro promešati, poklopiti i ostaviti da nabubri. Za to vreme u šerpi otopiti maslac, dodati paradajz pire i propržiti, pa potom dodati natopljenu tarhanu i dve čaše vode, te dobro izmešati. Uz stalno mešanje kuvati dok ne provri, onda smanjiti vatru i ostavi da lagano vri 15-20 minuta.

 

Pravilo turske kuhinje - ništa bez pite: Prolećne rolnice kakve do sada niste probali (VIDEO)

 

U čorbu postepeno i uz mešanje dodavati toplu vodu dok se ne utroši svih 7 čaša (ako bi se dodala odjednom, čorba ne bi imala dobru teksturu). Na kraju dodati nanu i alevu papriku i pustiti da baci još jedan ključ. Ova čorba se smatra lekovitom, obično se priprema zimi i servira veoma topla.

 

Nasatavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker