Tarhana čorba
Sastojci:
Pola čaše suve tarhane
Čaša hladne vode
Kašika paradajz pirea
Puna kašika maslaca
Kašičica nane
Aleve paprike i soli po ukusu
7 čaša tople vode
Priprema:
U dublju činiju staviti tarhanu, preliti je čašom hladne vode, dobro promešati, poklopiti i ostaviti da nabubri. Za to vreme u šerpi otopiti maslac, dodati paradajz pire i propržiti, pa potom dodati natopljenu tarhanu i dve čaše vode, te dobro izmešati. Uz stalno mešanje kuvati dok ne provri, onda smanjiti vatru i ostavi da lagano vri 15-20 minuta.
Pravilo turske kuhinje - ništa bez pite: Prolećne rolnice kakve do sada niste probali (VIDEO)
U čorbu postepeno i uz mešanje dodavati toplu vodu dok se ne utroši svih 7 čaša (ako bi se dodala odjednom, čorba ne bi imala dobru teksturu). Na kraju dodati nanu i alevu papriku i pustiti da baci još jedan ključ. Ova čorba se smatra lekovitom, obično se priprema zimi i servira veoma topla.
Nasatavak pročitajte na idućoj strani...