BEZ PEČENJA

Obogatite vašu uskršnju trpezu jednom fenomenalnom poslasticom: Napravite ukusnu tortu za najlepši praznik (RECEPT)

0
Sigurno za Vaskrs želite da obradujete svoje ukućane ukusnom tortom, a recept koji vam donosimo je pravi pogodak kada je najradosniji praznik u pitanju
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Priprema:

 

1. Skuvajte puding u mleku sa 200 gr šećera (pre toga odvojite oko 100 ml mleka da razmutite prah pudinga). Ohladite puding, pa ga spojite sa margarinom umućenim i omekšanim na sobnoj temperaturi.

 

2. Kalup kome se skida obruč obložite samolepljivom folijom. Svaki keks premazujte kremom i ređajte uspravno u kalup sa čije ste unutrašnje strane stavili traku od pek papira, zbog kasnijeg lakšeg vađenja torte.

 

Brzi slatkiš sa šamom od belanaca: Napravite ukusnu pitu sa jabukama (RECEPT)

 

3. Kad završite uspravno ređanje keksa, premažite odozgo ostatkom fila i poklopite keksom. Tortu ostavite u frižider, da prenoći. Kad prenoći u frižideru sutradan skinite obruč od kalupa i pek papir, pa tortu okrenite naopako na pleh. Nafilujte umućenim šlagom.

 

Savet: za efektniji izgled tortu ukrasite malim čokoladnim jajima, šarenim bombonicama ili nečim drugim po želji.

 

 

SASTOJCI

 

1,5 pakovanje turskog keksa

3 pudinga sa ukusom slatke pavlake

1 l mleka

200 g šećera

200 g šlag krema

200-300 ml kisele vode

 

 

 

 

makonda-tracker