Priprema:
1. Umutite margarin, žumanca, jogurt, četiri kašike šećera, brašno i prašak za pecivo. U podmazan i brašnom posut pleh rukama rastanjite testo u koru.
2. Jabuke izrendajte i pomešajte sa suvim grožđem, cimetom i pet kašika šećera, pa rasporedite preko testa. Pecite na 220 stepeni.
Kraljica zdravih slatkiša: Torta od indijskih oraha i krema od kokosa
3. Kada je pita skoro gotova, premažite šamom umućenim od belanaca sa šest kašika šećera i vanilinim šećerom. Vratite u rernu, smanjite temperaturu i pecite još desetak minuta.
SASTOJCI
250 g margarina
4 jajeta
15 kašika šećera
5 kašika jogurta
400 g brašna
Prašak za pecivo
1 kg kiselih jabuka
50 g suvog grožđa
kesica cimeta
1 vanilin šećer
( Kurir.rs )