Zlatna pasta od kurkume ima fantastična protivupalna, antioksidativna i detoksikacijska svojstva. Glavni sastojak ove paste je kurkuma ili indijski šafran, superzačin s protuupalnim, antoksidativnim i detoksikacijskim svojstvima. Poznata je i kao prirodno sredstvo protiv bolova.
Sastojci:
125 mililitara kurkume u prahu
250 mililitara vode
1 i po kašičica mlevenog crnog bibera
70 mililitara devičanskog maslinovog ili kokosovog ulja
Priprema:
Vodi dodajte kurkumu i stavite na laganu vatru uz mešanje. Mešajte dok ne dobijete gustu pastu što može trajati 6 do 10 minuta. Ukoliko vam se čini da je pasta previše retka dodajte još kurkume, a ako vam se čini da je pregusta dodajte vode. Pasta mora neprekidno biti na laganoj vatri i ne sme da provri jer će sastojci izgubiti svoja lekovita svojstva.
Čudo od recepta: Domaća pašteta od piletine
Na kraju dodajte biber i ulje. Nastavite da mešate kako bi se svi sastojci dobro povezali. Skinite pastu s vatre i ostavite da se ohladi. Pastu možete držati u tegli i čuvati u frižideru gde može da stoji do 2 nedelje jer njena snaga, odnosno delovanje opada nakon toga vremena.
Nastavak pročitajte na sledećoj strani...