icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

MORATE DA PROBATE

Ovo će vam postati omiljeni doručak: Prženice sa sirom i kajmakom (RECEPT)

Podeli:

  • 23
Brza i ukusna večera ili doručak
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Ako su vam dosadile klasične prženice, sa ukusom preprženog ulja, jaja i mleka, vreme je da probate ovaj fantastični recept od bajatog hleba - prženice iz rerne, piše Lepa&Srećna.rs

 

Sastojci: Stari hleb isečen na kriške, 100 g sira, 50 g kajmaka, 50 g pavlake, nekoliko kriški kačkavalja i 2 jajeta.

 

Priprema: Umutite jaja sa grubo izmrvljenim sirom, dodajte kajmak i pavlaku i posolite po ukusu.

 

Svaku krišku hleba umočite u smesu, pa slažite u plitak, širok pleh. Na svaku krišku hleba stavite krišku kačkavalja i poklopite parčićima hleba prethodno umočenih u smesu sa jajima.

 

Pravi se brzo i topi se u ustima: Domaća pica sa belim lukom i sirom (RECEPT)

 

Ostatak smese prelijte preko složenog hleba i pecite u rerni dok ne dobije zlatnožutu boju. Po želji, prženice možete da pospete susamom, kimom ili peršunom.

 

 

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...