probajte odmah

Pravi se brzo i topi se u ustima: Domaća pica sa belim lukom i sirom (RECEPT)

0
Domaća pica sa belim lukom je savršena za lenji vikend. Pravi se brzo, a ukus toplog testa sa dosta sira i belog luka je prava fantazija.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Za testo vam je potrebno: 500 g oštrog brašna + za podlogu; 10 g soli; 1 kesica suvog kvasca; oko 400 ml hladne vode; malo maslinovog ulja.

 

Postupak pripreme: Brašno i so dobro pomešajte u velikoj posudi. Suvi kvasac dodajte u hladnu vodu i promešajte. Smesu vode i kvasca dodavajte polagano u posudu s brašnom i soli. Sve dobro premesite dok se ne poveže u homogeno testo. Premestite testo na pobrašnjenu podlogu i mesite 10 minuta dok ne dobijete glatku i elastičnu lopticu.

 

Trik koji svaka domaćica treba zna: Evo kako napraviti testo za picu za manje od 10 minuta (RECEPT)

 

Budite pažljivi i nemojte dodavati previše oštrog brašna. Posudu nauljite maslinovim uljem, stavite lopticu testa unutra i prekrijte krpom koji ste skvasili pa dobro ocedili.

 

Neka testo odstoji sat vremena na toplom mestu. Testo rasporedite na dva dela ili više manjih.

 

Ona je omiljena poslastica mnogima a mi vam otkrivamo najprostiji način da je napravite: Probajte baklavu sa jogurtom (RECEPT)

 

Testo razvucite i stavite u tepsiju.

 

foto: Shutterstock

Za fil za picu vam je potrebno: 4 čena belog luka; 3-4 kašičice maslinovog ulja; Origano; morske soli; 50 g nekog tvrdog sira; 50 grama domaćeg dimljenog sira; 50 g kačkavalja, malo bibera.

 

Brza torta koju morate da probate: Ukus će vas oduševiti, a gotova je za samo 3 minuta! (RECEPT)

 

Priprema: Izmešajte maslinovo ulje i beli luk koji ste sitno iseckali pa sa tim premažite testo. Zatim dodajte sireve (možete i bilo koju vrstu sira, po slobodnom izboru) te sve stavite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 15 minuta.

 

Prijatno!

makonda-tracker