TRADICIONALNO

Ovo su jela koja će vas grejati i na najvećem MINUSU: Predstavljamo vam tradicionalnu rusku hranu (RECEPT)

0
Da bi bili zdravi i jaki, Rusi svakodnevno jedu ova jela...

 

 

3. Boršč

 

Rusa ništa ne može da zagreje bolje od tradicionalnog boršča. Osim tela, boršč greje i dušu. To je jelo koje se u Rusiji takođe sprema naveliko i jede se po nekoliko dana obično za vreme ručka.

 

Potrebno vam je: pola koke (ako koristite piletinu onda uzmite celo pile), 1 cvekla, 2 krompira, pola glavice kupusa, 1 luk, 1 šargarepa, 2dl soka od paradajza, ulje, so, oko 4 litre vode.

 

Priprema: U 4 litra vode dodajte pola koke pa kuvajte dok se meso sasvim ne raskuva. Izvadite meso i stavite ga sa strane. U supu dodajte cveklu isečenu na kockice pa kuvajte dok se sasvim ne skuva, dodajte joj zatim sitno sečen krompir pa takođe kuvajte dok se ne skuva krompit. Zatim dodajte kupus izrendan kao za salatu i pustite da se kuva još 15ak minuta. Zatim napravite zapršku tako što ćete luk upržiti na ulju dok postane staklast, pa mu dodajte rendanu šargarepu i sok od paradajza. Sve to dodajte u lonac pa kuvajte još par minuta. Zatim dosolite po želji.

 

Meso koje ste stavili sa strane, propržite da dobije zlatno žutu boju pa ga dodajte u lonac. Jelo je spremno za degustaciju.

 

foto: Profimedia

Zimska trpeza: Muški recept za dimljene pihtije

 

4. Slanina, beli luk i votka

 

Pravi Rus zna da se zima ne može "izgurati" bez slanine, belog luka i votke. Ovo je u Rusiji tradicionalna večera i može da se jede uz domaću pogaču.

 

Za one koji žele da ostanu jaki i zdravi neka isprobaju ova jela iz tradicionalne ruske kuhinje.

 

foto: Profimedia

 

 

 

 

makonda-tracker