Pravi Rus zna da zima nije za uzdržavanje od hrane, stoga se u Rusiji jede kako se i živi - naveliko, piše Stil.rs
Ovo su tradicionalni ruski recepti:
1. Sirinki
To je ruska verzija uštipaka, a najčešće se jedu za doručak ili večeru. Možete ih kombinovati u slanom ili slatkom obroku, tj. sa jogurtom, sirom i slaninom ili uz med i sveže voće. Ukoliko pravite sirinke za slatki obrok u njih se dodaje vanilin šećer, a ako pravite za slane obroke, možete im dodati aromatične biljke.
Potrebno je: 500g tvrdog sira, 2 jajeta, 20g šećera, 100 g brašna, plus još 50 g brašna za mešenje, 3 kašike ulja, 50 g maslaca.
Priprema: Sir mora da bude suv i tvrd, pa se izmrvi viljuškom te se u njega dodaju jaja, šećer i brašno. Umesite u vazdušastu smesu pa ih uz pomoć preostalog brašna uvaljajte u male uštipke.
Pecite ih na maslacu i ulju, ispečene ređajte na papir da se ocede od masnoće pa ih jedite u kojoj god kombinaciji želite.
Ovo je PRAVI doručak za hladna zimska jutra: Probajte mazalicu od tri sastojka (RECEPT)
2. Peljmene
To je testo sa nadevom od mesa koje se naknadno kuva. To je ruska varijanta italijanskih raviola. Brzo se spremaju, a još brže jedu. Izuzetno su zahvalno jelo kada vam dođu iznenadni gosti.
Svaki Rus ovo jelo sprema "naveliko" tj. kada se prave, peljmene se prave na kilograme. Višak se ostavlja u zamrzivaču, a kuva se samo ona deo koji će se odmah jesti.
Nastavak recepata pročitajte ovde...