Medeno srce je spas za domaćice!
Potrebno: 1 šolja (250ml) kisele vode, 1 šoljašećera, 1 šolja ulja, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica cimeta, malo rendane crne čokolade, 2 šolje brašna (može i malo više), 3 kašike džema (mi koristimo džem od šljiva, ali može bilo koji), 100 grama crne čokolade i malo ulja, 200 grama oraha.
Priprema: U jednu vanglu izmešajte šećer, kiselu vodu, sodu bikarbonu, ulje, cimet i rendanu čokoladu. Zatim dodajte brašno pa kada dobro umutite ne zaboravite džem. Kada se napravi glatka smesa izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi od rerne).
Otkrijte tajnu svakog kulinarskog remek-dela: Napravite ukusnu snežnu čaroliju od bele čokolade
Vruć kolač bogato premažite sa džemom, pospite orahe pa preko izlijte glazuru od rastopljene čokolade i ulja. Ostavite da se kolač ohladi.
Savet plus: Medeno srce možete da pravite i kao tortu s tim što ćete da napravite dve kore i da ih filujete sa džemom i orasima, a sve zalijete čokoladom.