pravo uživanje

Napravite medeno srce, omiljeni posni kolač: Sočan i ukusan, a pravi se brzo (RECEPT)

0
zuzetno zahvalan posni kolač koji može da izgleda i kao torta ako samo napravite duplu smesu...
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Medeno srce je spas za domaćice!

 

Potrebno: 1 šolja (250ml) kisele vode, 1 šoljašećera, 1 šolja ulja, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica cimeta, malo rendane crne čokolade, 2 šolje brašna (može i malo više), 3 kašike džema (mi koristimo džem od šljiva, ali može bilo koji), 100 grama crne čokolade i malo ulja, 200 grama oraha.

 

Priprema: U jednu vanglu izmešajte šećer, kiselu vodu, sodu bikarbonu, ulje, cimet i rendanu čokoladu. Zatim dodajte brašno pa kada dobro umutite ne zaboravite džem. Kada se napravi glatka smesa izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi od rerne).

 

Otkrijte tajnu svakog kulinarskog remek-dela: Napravite ukusnu snežnu čaroliju od bele čokolade 

 

Vruć kolač bogato premažite sa džemom, pospite orahe pa preko izlijte glazuru od rastopljene čokolade i ulja. Ostavite da se kolač ohladi.

 

foto: Profimedia

 

Savet plus: Medeno srce možete da pravite i kao tortu s tim što ćete da napravite dve kore i da ih filujete sa džemom i orasima, a sve zalijete čokoladom.

 

makonda-tracker