IZVRSNO JELO

Savršen ručak a ne sadrži meso: Posne punjene paprike (RECEPT)

0
U danima posta ne morate da se odreknete omiljenog jela - zamenite meso slasnim povrćem i biće ukusnije nego mrsno...
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

1. Grašak i pirinač odvojeno skuvati, a paprike očistiti od peteljki isemenki. U posebnoj posudi na ulju propržiti crni i beli luk i šargarepu (prethodno sve sameljite), pa dodati kuvani pirinač i grašak.

 

2. Izmešati i začiniti po ukusu, a zatim pripremljenom smesom puniti paprike. Svaku zatvoriti kolutom od krompira, složiti punjene paprike uspravno u posudu i preliti belim sosom.

 

3. Sos se priprema tako što se na ulju proprži brašno, doda voda i sitno iseckan beli luk i začini po ukusu. Paprike zapeći u rerni oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

 

Brza gužvara, najbolja koju ćete ikada probati! 

 

SASTOJCI (ZA 10 OSOBA)

 

10 paprika

200 grama pirinča

200 grama graška

200 grama šargarepe

glavica belog luka

Glavica crnog luka

3 krompira

2 decilitra ulja

2 kašike brašna

veza peršunovog lista

so, biber po ukusu

 

 

makonda-tracker