1. Grašak i pirinač odvojeno skuvati, a paprike očistiti od peteljki isemenki. U posebnoj posudi na ulju propržiti crni i beli luk i šargarepu (prethodno sve sameljite), pa dodati kuvani pirinač i grašak.
2. Izmešati i začiniti po ukusu, a zatim pripremljenom smesom puniti paprike. Svaku zatvoriti kolutom od krompira, složiti punjene paprike uspravno u posudu i preliti belim sosom.
3. Sos se priprema tako što se na ulju proprži brašno, doda voda i sitno iseckan beli luk i začini po ukusu. Paprike zapeći u rerni oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
Brza gužvara, najbolja koju ćete ikada probati!
SASTOJCI (ZA 10 OSOBA)
10 paprika
200 grama pirinča
200 grama graška
200 grama šargarepe
glavica belog luka
Glavica crnog luka
3 krompira
2 decilitra ulja
2 kašike brašna
veza peršunovog lista
so, biber po ukusu