Sastojci:
500 g kora za gibanicu
300 g sira
2 šoljice ulja
2 jajeta
1 čaša kisele pavlake
malo soli ako sir nije slan
Priprema:
Umutiti jaja sa malo kisele vode, zatim dodati ulje i izdrobljen sir i masu dobro izmešati, zatim dodati kiselu pavlaku. Ponovo masu izmešati. Tepsiju namazati i ređati kore.
Prvo staviti jednu koru na dno tepsije, zatim zgužvati dve kore i umočiti ih u nadev, pa ih razvući po tepsiji, ponovo staviti jednu koru, pa ponovo dve zgužvane kore i tako dok se sav materijal ne utroši, vodeći računa da jedna kora bude poslednja.
Slasan doručak ili nezaboravna večera: Brza pita sa pavlakom (RECEPT)
Poslednju koru premazati uljem. Gibanicu peći na umerenoj temperaturi. Gibanica pripremana na ovaj način mora biti šupljikava. Služi se dok je topla.