Po receptu srpskih domaćica

Brza gužvara, najbolja koju ćete ikada probati!

0
Brzo i lako - ispratite recept i za kratko vreme pripremite gibanicu, ukusnu kao nikada pre.
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

500 g kora za gibanicu


300 g sira


2 šoljice ulja


2 jajeta


1 čaša kisele pavlake


malo soli ako sir nije slan

 

Priprema:

 

Umutiti jaja sa malo kisele vode, zatim dodati ulje i izdrobljen sir i masu dobro izmešati, zatim dodati kiselu pavlaku. Ponovo masu izmešati. Tepsiju namazati i ređati kore.

 

Prvo staviti jednu koru na dno tepsije, zatim zgužvati dve kore i umočiti ih u nadev, pa ih razvući po tepsiji, ponovo staviti jednu koru, pa ponovo dve zgužvane kore i tako dok se sav materijal ne utroši, vodeći računa da jedna kora bude poslednja.

 

Slasan doručak ili nezaboravna večera: Brza pita sa pavlakom (RECEPT)

 

Poslednju koru premazati uljem. Gibanicu peći na umerenoj temperaturi. Gibanica pripremana na ovaj način mora biti šupljikava. Služi se dok je topla.

makonda-tracker