Sudeći po njenom trenutnom izgledu, Hatidže, koja je odrasla u Antaliji, bez zadrške uživa u svojim kuhinjskim majstorijama, tačnije u antalijskim specijalitetima. Kilograme će da skine posle, kad za to dođe vreme.
Pročitajte recept za borani!
Sastojci:
3 krompira
3 jajeta
2 čaše kiselog mleka
2 čena belog luka
Maslinovo ulje
Maslac
Aleva paprika
So
Priprema:
Krompir skuvati u ljusci, ohladiti, oljuštiti, isekati na komadiće i staviti na tanjir za serviranje. Pomešati kiselo mleko, maslinovo ulje, beli luk i so, pa time preliti krompir. Jaja skuvati, ohladiti, oljuštiti i protisnuti kroz cediljku iznad krompira. Odozgo jelo posuti alevom paprikom i rastopljenim maslacem ili pak seckanim peršunom.
Tekst: Milena Ranisavljević