post

7 fenomenalnih predloga za posni ručak (RECEPTI)

0
Posna hrana može da bude gastronomsko uživanje, uverite se sami

 

 

Petak: Paprike punjene bukovačom (post na vodi)

 

Potrebno: 300 g pirinča, 300 g bukovače, 1 praziluk, so, biber, bosiljak, 8 paprika, 300ml sosa od paradajza, malo vode.

 

Priprema: Praziluk i bukovaču sitno iseckajte pa je pomešajte sa opranim pirinčem, sve začinite biberom i sa soli pa napunite paprike sa tom smesom. Možete da koristite i suve paprike s tim što će vam biti potrebno više od 8 komada.

 

Punjene paprike posložite u dublju šerpu pa nalijte paradajz sos i malo vode po njima. Šerpu možete da stavite na ringlu pa da paprike kuvate nekih sat vremena. Isto možete da je prekrijete folijom pa sve zapečete u rerni nekih sat i po.

 

Lagan i ukusan obrok za celu porodicu: Zapečena piletina sa trapistom

 

foto: Thinkstock

 

Subota: Dan za ribu

 

Potrebno: 4 ribe (skuša, oslić, haringa- sami izaberite), malo ulja, malo limuna, so i biber.

 

Priprema: Ribu očistite, dobro je posolite, stavite biber i maslinovo ulje pa je složite u vatrostalnu činiju. Na nju isecite limun, prekrijte aluminijumskom folijom i sve stavite u zagrejanu rernu na 250 stepeni. Pecite pola sata pa skinite foliju i pecite još 15 minuta.

 

Uz ribu možete da poslužite i baren krompir, ili karfiol i brokoli.

 

foto: Thinkstock

 

Ručak koji će oduševiti vaše ukućane: Hrskave ćufte od kupusa i mesa (RECEPT)

 

Nedelja: Posna pica

 

Potrebno: 200 g kukuruza šećerca, malo luka, konzerva tunjevine, posni kačkavalj, masline, so i biber, dve podloge za picu, kečap

 

foto: Shutterstock

 

Priprema: Podlogu za picu premažite kečapom pa dodajte kukuruz(može i zaleđen), komadiće tunjevine, krupno isečen luk, poslolite pa preko narendajte kačkavalj i stavite masline. Sve zapecite u rerni na 200 stepeni.

 

Prijatno!

 

 

makonda-tracker